Prajituri

Sarlota cu prune

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:40m 
timeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se bat galbenusele cu zaharul si apa calda, se pun apoi albusele spuma tare, faina amestecata cu praful de copt. Amestecul se toarna in tava mare ed a

ingrediente

   Aluat: 4 oua
   120 g zahar
   3 linguri apa calda
   125 g faina
   praf de copt
   Crema: 600 g prune
   250 ml apa
   100 g zahar
   8 foi gelatina
   600 g brinza de vaci
   scortisoara
   80 g zahar
   250 ml frisca

mod de preparare

Se bat galbenusele cu zaharul si apa calda, se pun apoi albusele spuma tare, faina amestecata cu praful de copt. Amestecul se toarna in tava mare ed aragaz unsa si pudrata cu faina si se coace la foc potrivit. Se scoate apoi din tava, se unge cu gem si se ruleaza intr-un prosop umed.
Prunele bucati se fierb cu apa, zaharul si gelatina, amestecand incontinuu. Se amesteca branza de vaci cu scortisoara, zaharul si sosul de prune si se lasa 40 min la rece. Se incorporeaza frisca batuta. Blatul se taie felii potrivit de groase. Se ia o sita mare si se pune blatul pe fundul si peretii ei. Se toarna crema si se acopera cu un rand de felii de blat. Se da 5 ore la rece. Inainte de servire se rastoarna cu grija pe un platou.
Incearca si Prajitura Kiki
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu prune" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite