Prajituri

Savarina cu frisca de albus

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se freaca galbenusul cu o lingura de zahar si sare, pina se dizolva cristalele de zahar, apoi se amesteca cu albusul batut spuma, vanilia si pesmetul.

ingrediente

   1/2 albus
   1 galbenus
   2 linguri zahar
   15 gr. pesmet
   1/2 lingurita marmelada de caise
   sare

mod de preparare

Se freaca galbenusul cu o lingura de zahar si sare, pina se dizolva cristalele de zahar, apoi se amesteca cu albusul batut spuma, vanilia si pesmetul. Se pune in forme mici de tabla speciale pentru savarina, care se pun intr-o tava si se coc la un foc potrivit. Din 1 lingura zahar si 50 ml apa se prepara un sirop care se fierbe 3-4 minute, apoi se toarna peste savarinele reci. Se ung pe deasupra cu un strat de marmelada si se orneaza cu restul de albus batut cu zahar.
Incearca si Prajitura cu ciocolata si crema de lapte
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina cu frisca de albus" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite