Savarinele se prepara rapid. Aveti nevoie de zahar, oua, pesmet, apa si frisca.
Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga pesmetul si se amesteca bine. Se pun albusurile batute spuma si se toarna compozitia in forme de savarina tapetate cu faina. Se lasa la copt, in cuptorul incins 25-30 de minute. In timpul acesta se prepara siropul din zahar, apa si coaja rasa de lamaie. Se insiropeaza fiecare savarina in parte, apoi se garnisesc cu un strat de gem de visine si frisca.
Se servesc imediat.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Tiramisu
Tort diplomat
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii