Savarine cu frisca

Savarinele cu frisca sunt prajituri foarte populare si delicioase, si nici nu sunt greu de preparat, merita incercat! Am separat ouale, iar galbenusurile le-am frecat cu zahar.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata
Savarine cu frisca

Ingrediente

  • Pentru compozitia de savarine:
  • 6 oua
  • 7 linguri de pesmet
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri de zahar
  • pentru insiropat:
  • 2 pahare apa
  • 1 pahar de zahar
  • o esenta de rom
  • Pentru frisca:
  • 500 ml smantana pentru frisca (eu am folosit 250 ml frisca lichida)
  • 2 linguri zahar pudra
  • un plic de intaritor pentru frisca
  • putin jeleu
  • gem tare...eu am folosit gem de caise facut de tata :))

Mod de preparare

Savarinele cu frisca sunt prajituri delicioase si foarte populare, si nici nu sunt greu de preparat, merita incercat!

Am separat ouale, iar galbenusurile le-am frecat cu 3 linguri de zahar, pana au capatat o consisteta spumoasa, cremoasa mai bine spus.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, dupa care am adaugat 3 linguri de zahar si am mixat continuu, ca la bezea, pana s-a dizolvat tot zaharul si am obtinut o spuma tare.

Pesmetul l-am incorporat in galbenusuri, dupa care am adaugat si spuma de albusuri, incorporand-o incet cu o lingura de lemn.
Am turnat apoi compozitia in tavitele speciale, ondulate, tapetate cu unt si faina si am dat la cuptor pentru vreo 15 minute, dar am facut testul cu scobitoarea.
Separat, intr-o cratita am facut un sirop din 2 pahare de apa si un pahar de zahar...fierte putin. La sfarsit am pus si esenta de rom.

Savarinele, fiebinti, se insiropeaza. Laura spunea ca se "plojeaza" in sirop. Mie mi-a fost frica sa le plonjez, pentru ca pesmetul absoarbe foarte repede si m-am temut sa nu se dezintegreze.. :)) asa ca le-am insiropat cu lingura turnand sirop din belsug. Dupa ce s-au racit am taiat cate un capac din fiecare. Am pus un strat de frisca. Frisca am facut-o mixand frisca lichida cu zaharul si intaritorul de frisca. Capacul savarinei l-am uns cu putin gem de caise, facut de tata (home made ) si l-am pus apoi, incet peste stratul de frisca. Deasupra am facut un mic mot de frisca, asa...pentru efect.


Savarinele se servesc cu o bautura racoritoare.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Chifle cu lapte (reteta video)
Bucataras.RO

Chifle cu lapte (reteta video)

Dragii mei, ce parere aveti de niste chifle pufoase si delicioase cu lapte, crescute frumos si rumene? Vreau sa va...

Chifle cu lapte (reteta video)
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola