Prajituri

Reteta Savarine cu gem de capsune

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
nadina73 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Savarine pas cu pas (reteta video)"
 
Savarinele cu gem de capsuni sunt delicioase. Aceasta reteta de prajituri este delicioasa si simpla de realizat.

ingrediente

   1 ou
   200 ml lapte
   250 g faina
   15 g drojdie
   2 linguri de zahar
   3 linguri ulei
Sirop:
   400 ml apa
   250 g zahar
   1 fiola esenta rom
Pentru umpulura:
   frisca 500 g
   2 linguri zahar
   3 linguri gem capsuni

mod de preparare

Savarinele cu gem de capsuni sunt delicioase. pentru a face aceasta reteta de prajituri se dizolva mai intai drojdia in putin lapte caldut, se amesteca cu faina cernuta, zaharul, uleiul, ou intreg, putina sare si laptele ramas. Se amesteca bine toate, va rezulta un aluat moale (smantana groasa). Se lasa la dospit, pana isi dubleaza volumul.




Se ung formele de savarina se pune din compoztie cate 1 lingura si jumatate, se completeaza uniform, depinde de dimensiunile formei. Se lasa sa cresca si in forma 15 minute dupa care se coc la 160 grade 20 minute.
Se scot din forma se lasa la racit dupa care se taie un capacel mic, se insiropeaza foarte foarte bine cu sirop.
Siropul: Se amesteca apa cu zaharul pe soba pana se topeste dupa care se pune esenta de rom. Se insiropeaza bine savarinele.
Se bate frisca bine dupa care se pune zaharul.Se umplu savarinele cu frisca se pune capacelul taiat peste care se pune 1 lingurita de gem sau dulceata si din nou un mot de frisca.
Savarinele trebuie sa stea aproximativ 10 ore cu siropul dupa care se pune frisca


Savarinele cu gem de capsuni se servesc la desert.
Sursa acestei retete este blogul culinar Bucataria Nadinei.

Incearca si Mac la cana
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu gem de capsune" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.