Savarinele cu jeleu sunt prajituri delicioase cu frisca. Se amesteca drojdia cu faina, zaharul si praful de sare. Se adauga ouale intregi, laptele si se amesteca totul bine.
Savarinele cu jeleu sunt prajituri delicioase cu frisca. Se amesteca drojdia cu faina, zaharul si praful de sare. Se adauga ouale intregi, laptele si se amesteca totul bine. Se ung formele si se pune din compozitie cca 1 lingura si jumatate, apoi se lasa sa creasca 30 minute.
Se da tava la cuptor cca 20 minute.
Se lasa sa se raceasca bine dupa care se taie un capacel mic.
Siropul-se amesteca apa cu zaharul si se lasa sa fiarba pana se topeste. Adaugam esenta. Dupa ce s-au racit, insiropam bine savarinele.
Batem bine frisca cu zaharul. Umplem fiecare savarina cu frisca, fiecare capacel il ungem cu tort jelle pregatit conform instructiunilor de pe plic, adaugam un mot de frisca. Dam la frigider minim 2 ore(sunt mai bune a 2 zi)
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)O reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mereAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdePentru că nu v-am adus încă nicio rețetă de murături, m-am gândit ca în această toamnă să vin și eu cu câteva...
Gogoșari întregi murați
Comentarii