Prajituri

VIDEOReteta Savarine pufoase de casa

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
gatire reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 08-04-2016
Adaugă în cartea de bucate
Savarinele dulci si insiropate, neaparat racite bine inainte de servire, sunt un adevarat rasfat!

ingrediente

8 portii

   500 g faina
   4 oua
   50 ml ulei
   300 ml lapte caldut
   2 linguri zahar brun
   20 gr drojdie proaspata
   un praf de sare
   1 lingurita coaja rasa de lamaie
   o lingurita extract de vanilie
Sirop:
   800 ml apa
   250 g zahar brun
   2 lingurite esente de rom
   1 lingurita coaja rasa de lamaie
Umplutura:
   800 ml smantana pentru frisca rece
   2 linguri zahar pudra
   2 linguri zahar vanilat
   In plus, mai ai nevoie de jeleu de zmeura pentru decor, cam 200 g si ulei si faina pentru tapetat formele

mod de preparare

Pregateste mai intai maiaua pentru aluat! Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga zaharul si 2 linguri de faina. Lasa la dospit 10-15 minute.



Bate ouale cu un praf de sare, coaja de lamaie si vanilie, adauga uleiul, apoi maiaua dospita si faina, putin cate putin. Nu trebuie framantat prea mult, ci doar pana aluatul devine omogen, moale si lipicios. Acopera cu un prosop si lasa-l la dospit intr-un loc cald, cam 30 de minute.



Tapeteaza formele cu ulei si faina, apoi pune aluatul cu ajutorul unei linguri. Acopera din nou formele si lasa-le la dospit inca 30 de minute. Pune apoi tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 20-30 de minute, pana se rumenesc deasupra. Mare atentie, sa nu deschizi deloc cuptorul pe timpul coacerii!



Intre timp, prepara siropul: pune apa la fiert impreuna cu zaharul si lasa-l sa fiarba 5 minute. Opreste focul, iar cand s-a racorit putin adauga coaja de lamaie si esenta de rom. Scoate tava si lasa savarinele sa se raceasca. Taie apoi un capacel, dar nu de tot si scufunda-le in sirop.



Mixeaza smantana rece, din frigider, iar cand incepe sa se ingroase adauga zaharul pudra si zaharul vanilat. Topeste putin pe foc jeleul de zmeura ca sa devina mai fluid si lasa-l sa se raceasca.



Si acum, hai sa umplem savarinele! Pune in fiecare frisca din belsug si unge capacele cu jeleu de zmeura. Pune-le la frigider 2-3 ore inainte de servire. Pofta buna!

Incearca si Prajitura cu ness
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine pufoase de casa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
retete savarine
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite