Prajituri

Reteta Simanku

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
centea_14286 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Intr-o tava cu pereti mai inalti se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar. Laptele cu ouale si zaharul se amesteca bine si se toarna peste caramel. Se

ingrediente

   8 linguri de zahar
   un litru de lapte
   6 oua
   250 gr. de zahar (8 linguri)
   6 linguri de faina
   un praf de copt
   1/2 l de frisca
   ciocolata rasa

mod de preparare

Intr-o tava cu pereti mai inalti se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar. Laptele cu ouale si zaharul se amesteca bine si se toarna peste caramel. Separat se pregateste blatul. Se bat albusurile cu zahar, se adauga galbenusurile, faina si praful de copt. Se toarna peste lapte, se niveleaza usor si se da la copt cam 50 de minute. Focul trebuie sa fie cam la minim. Dupa ce se coace se lasa in tava sa se raceasca de tot apoi se rastoarna pe un platou. Se pune frisca batuta si se rade ciocolata.
Se poate servi cu sos de zahar ars
Incearca si Prajitura cartof
Daca ti-a placut reteta noastra "Simanku" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite