Pentru blat, se bat albusurile spuma cu sare, apoi se adauga zaharul si se bate compozitia pana se intareste. Se adauga cacaua, nuca, praful de copt
Pentru blat, se bat albusurile spuma cu sare, apoi se adauga zaharul si se bate compozitia pana se intareste. Se adauga cacaua, nuca, praful de copt si faina. Aluatul obtinut se imparte in doua si se coc foile pe fundul tavii. Separat, pentru crema, se bat galbenusurile impreuna cu oul pe baie de aburi, se adauga zaharul, laptele, ciocolata rasa si cacaua. Se freaca bine pana capata consistenta, apoi se lasa la racit si se adauga untul. Dupa ce s-au copt foile, se ung cu crema si deasupra se presara cu nuca de cocos.
Se serveste prajitura dupa ce a stat la rece.
Alte retete de dulciuri:
Tiramisu Turta dulce Lapte de pasare
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataO prajitura absolut delicioasa. Nicio zi fara ciocolata!
Prajitura cu mascarpone si ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii