Snikers

De sarbatori aceasta prajitura poate fi vedeta de pe masa dumneavoastra. Toata lumea o adora si o savureaza. Este o prajitura cu multa ciocolata , nuca si arahide.

Portii
12
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Snikers

Ingrediente

  • Blat:
  • -8 albusuri
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri faina
  • -1praf de copt
  • -esenta rom
  • -300 gr nuca macinata
  • -200 gr ciocolata alba
  • Crema:
  • -12 linguri zahar
  • -1 pachet unt/margarina
  • -8 galbenusuri
  • -300 gr arahide nesarate
  • Glazura: -200 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Blat :

Pregatim o tava de copt de marime 20 x 30 cm. Cuptorul il pornim la 180 grade C. Faina o amestecam cu praful de copt si cu nuca macinata. Albusurile le batem impreuna cu zaharul si putina esenta de rom (esenta de rom va face ca albusurile sa se bata mai bine), cand albusul este ca si o spuma tare, adaugam ingredientele uscate amestecate in prealabil (faina, nuca si praful de copt ). Amestecam usor prin rasturnam si turnam continutul in tava. Dam la cuptor pentru 20 minute. Peste blatul cald (trebuie sa fie caldut ca sa putem indtinde foarte bine ciocolata) turnam 200 gr ciocolata alba topita de bain marin si intindem bine . Lasam la racit. P.S . Cand am topit ciocolata alba, am pus 2 linguri de lapte si o bucatica (cam 30 gr unt )

Crema : 6 linguri de zahar le caramelizam , peste ele adaugam untul si le lasam sa se topeasca. Zaharul ars, cand adaugam untul peste el, se va strange si trebuie sa lasam sa fiarba pana cand devine din nou lichid. Cele 8 galbenusuri le batem impreuna cu 6 linguri de zahar, pana cand isi schimba culoarea si nu se mai simt cristalele de zahar. Peste galbenusuri, adaugam arahidele (acestea pot fi lasate intregi sau tocate grosier). Aceasta compozitie o turnam peste caramel (zaharul topit amestecat cu rama ) si punem pe foc pana se ingroasa bine. Crema calda (daca lasam crema sa se raceasca, va fi foarte greu sa o intindem ) se intinde peste blatul racit si glazurat cu ciocolata topita. Lasam la racit. Pe bain -marie, topim 200 gr ciocolata neagra si glazuram cu ea prajitura . Se serveste rece, preferabil a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Carnati de porc cu cartofi taranesti
5
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Parteneri
Ciorba manastireasca de legume
Bucataras.RO

Ciorba manastireasca de legume

Mancarea facuta la manastire este magica, cele cateva retete pe care le stiu le respect cu grija si cu drag. Este o mancare...

Ciorba manastireasca de legume
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!