2 linguri faina se oparesc cu jumatate din cantitatea de lapte fierbinte, apoi dupa ce s-a racit usor se amesteca cu drojdia lichefiata cu 2 lingurite de zahar. Maiaua astfel obtinuta se lasa la dospit 15 min.
Oul se bate bine impreuna cu restul de zahar si sarea. Untura se pune impreuna cu laptele intr-o craticioara pe foc pana se topeste, apoi se da deoparte si se lasa usor la racit. In vasul in care am cernut faina se adauga maiaua dospita, si restul ingredientelor si se framanta un aluat pana devine neted si elastic. Se acopera si se lasa la loc caldut pana-si dubleaza volumul. Dupa ce-a dospit, se rastoarna pe masa (unsa usor cu ulei), se lasa 10 min, la odihna,apoi se intinde un dreptunghi de cca. 26 x20 cm. Cu un cutter rotund sau gura unui pahar (6-7 cm diam) se decupeaza 12 cercuri, apoi in interiorul fiecaruia se decupeaza cercuri concentrice de cca.3 cm diam.La fel procedam si in spatiul dintre "gogosi".
"Gogosile" se alungesc usor si se aseaza circular intr-o tava mai marisoara, in centru se pun cerculetele mici de aluat. Din resturi se modeleaza 12 bastonase care se adauga intre "gogosi" ca niste raze. Se lasa la crescut in tava cca.45 min, apoi se unge cu galbenus+lapte. Se coace in cuptorul preincalzit la 190 C pentru 15-20 min. Dupa ce s-a copt se scoate si se lasa la racit, apoi se glazureaza (mai ales in centru - unde se presara nucile putin grilate si tocate),apoi se umplu "gogosile" cu putin gem/jeleu...eu am folosit de mango si zmeura. Delicioasa...se "topeste" vazand cu ochii.
Pofta buna! Reteta Soare arzator, prajitura pentru cafea propusa de Daneza13
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe