Strudel vienez cu mere

Cernem faina prin sita, apoi se prelucreaza cu 1,5 dl apa calduta, ulei, putina sare si unt. Formam un pantof din aluat, ungem cu un strat subtire de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 g faina alba
  • 1/2 dl ulei + pentru uns
  • 80 g unt + pentru uns
  • Pentru umplutura:
  • 1
  • 2 kg mere
  • 60 g unt + pentru uns
  • 120 g pesmet
  • 100 g zahar
  • zeama si coaja razuita de pe o lamaie
  • zeama si coaja razuita de pe o portocala
  • 80 g nuca macinata
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 60 g stafide
  • 1/2 dl rom
  • 2
  • 5 dl smantana

Mod de preparare

Cernem faina prin sita, apoi se prelucreaza cu 1,5 dl apa calduta, ulei, putina sare si unt. Formam un pantof din aluat, ungem cu un strat subtire de ulei, impachetam in folie si il tinem la loc caldut aprox. 1 ora.

Curatam merele de coaja si samburi, le spalam si le taiem in 4, apoi in felii subtiri.

Incingem untul si prajim pesmetul in el pana devine auriu-maroniu. Punem deoparte 1/3 din pesmet. Restul se amesteca cu 1/3 de mere si le inrosim.

Amestecam cu zahar, zeama si coaja razuita de la o lamaie si o portocala, nuca, scoartisoara, stafide si rom. Compozitia se amesteca cu merele crude.

Acoperim masa cu o fata de masa curata si o presaram cu faina. Punem aluatul pe mijloc si o turtim putin cu sucitorul.

Apoi intindem foaia foarte-foarte subtire, cu mana data prin faina, roata, dinspre interior spre exterior.

Incalzim putin untul, doar cat sa se topeasca, apoi ungem foaia.

Ungem tava cu unt, punem foaia de strudel, ungem cu unt, sa fie crocanta dupa ce s-a copt. Incalzim cuptorul la 220 grade. Presaram foaia cu pesmetul pus deoparte, ungem cu umplutura de mere, apoi cu smantana (dupa reteta originala) si rulam foaia cu ajutorul fetei de masa.

Prajim pe gratarul din mijlocul cuptorului, aprox. 20-30 minute. Foile de strudel se pot umple cu mac, visine, branza, nuca, varza, etc. La fructele zemoase se adauga pesmet, altfel inmoaie prajitura.
Alte retete prajituri recomandate:

Prajitura cu visine

Tort cu zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Gomboti XL cu prune
Bucataras.RO

Gomboti XL cu prune

Ancuta m-a corupt sa fac si eu gomboti. :))) Este prima data cand am facut si cum nu am citit reteta pana la capat, sa zicem...

Gomboti XL cu prune
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola