Prajituri

Reteta Tarta cu caise si crema de martipan

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta cu ciocolata (reteta video)"
 
Pentru a pregati blatul tartei, frecati intr-un vas untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt s

ingrediente

   Aluat fraged: 200 g faina
   100 g unt la temperatura camerei
   50 g zahar pudra
   1 ou
   1 varf de cutit de sare
   1 varf de cutit praf de copt (in acest caz praful de copt se pune pentru a fragezi aluatul
   nu pentru a-l face sa creasca)
   coaja de lamaie
   Crema si umplutura: 100 g pasta martipan
   3 oua
   250 g smantana
   120 g unt
   2 linguri de faina
   1 varf de cutit sare (daca simtiti nevoia inca 1-2 linguri zahar
   martipanul meu a fost destul de dulce si nu am mai pus zahar)
   1 kg caise taiate in jumatate si curatate de samburi

mod de preparare

Pentru a pregati blatul tartei, frecati intr-un vas untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt si amestecati bine pana obtineti o compozitie de consistenta pesmetului (stiu ca ma repet, dar...praful de copt trebuie sa fie putin, rolul lui in acest caz nu este de a face aluatul sa creasca ci de a-l face mai fraged). Adaugati apoi oul si coaja de lamaie si amestecati doar atat cat sa se formeze o bila de aluat.


Puneti aluatul intr-o punga si lasati-l la frigider 15-30 minute. Apoi se intinde o foaie in tava de tarta, se impunge baza cu furculita se acopera cu folie de aluminiu sau hartie de copt, se aseaza o greutate (boabe de orez sau fasole) si se coace la 190 gr. timp de 20 minute.





Intre timp se prepara crema.





Untul se topeste, sau pentru mai multa aroma se prajeste pana se maroneste usor si are o aroma de nuci coapte.


Martipanul se freaca bine cu 2 linguri de apa, sa devina o pasta moale, apoi se adauga ouale si se bate bine compozitia.


Se adauga faina si sarea, apoi smantana si la urma untul.


Compozitia se toarna in carcasa de aluat si se pun apoi caisele. Eu am pus doua randuri de caise, suprapuse. Se da la cuptor, la 180 grade, inca 20-25 minute, pana ce crema se incheaga bine. Se serveste rece, eventual acompaniata de frisca sau inghetata de vanilie
Reteta Tarta cu caise si crema de martipan a fost propusa de KikenHana





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Prajitura cu capsuni si ricotta
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise si crema de martipan" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite