Pentru a pregati blatul tartei, frecati intr-un vas untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt s
Pentru a pregati blatul tartei, frecati intr-un vas untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt si amestecati bine pana obtineti o compozitie de consistenta pesmetului (stiu ca ma repet, dar...praful de copt trebuie sa fie putin, rolul lui in acest caz nu este de a face aluatul sa creasca ci de a-l face mai fraged). Adaugati apoi oul si coaja de lamaie si amestecati doar atat cat sa se formeze o bila de aluat.
Puneti aluatul intr-o punga si lasati-l la frigider 15-30 minute. Apoi se intinde o foaie in tava de tarta, se impunge baza cu furculita se acopera cu folie de aluminiu sau hartie de copt, se aseaza o greutate (boabe de orez sau fasole) si se coace la 190 gr. timp de 20 minute.
Intre timp se prepara crema.
Untul se topeste, sau pentru mai multa aroma se prajeste pana se maroneste usor si are o aroma de nuci coapte.
Martipanul se freaca bine cu 2 linguri de apa, sa devina o pasta moale, apoi se adauga ouale si se bate bine compozitia.
Se adauga faina si sarea, apoi smantana si la urma untul.
Compozitia se toarna in carcasa de aluat si se pun apoi caisele. Eu am pus doua randuri de caise, suprapuse. Se da la cuptor, la 180 grade, inca 20-25 minute, pana ce crema se incheaga bine. Se serveste rece, eventual acompaniata de frisca sau inghetata de vanilie
Reteta Tarta cu caise si crema de martipan a fost propusa de KikenHana
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUn aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!
Rulouri cu ciuperciTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosAm pus in paranteza varianta I, pentru ca am mai multe retete de nuci, atat de aluaturi, cat si de creme. La aceasta reteta,...
Nuci umplute(varianta I )Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii