Prajituri

Reteta Tarta cu crema de albus

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se amesteca untul, zaharul, ouale cu praful de copt, stins in zeama de lamaie. Se inglobeaza in faina si se framanta aluatul cu podul palmei. Se inti

ingrediente

Pentru aluat:
   125 gr faina
   125 gr unt
   60 gr zahar pudra
   3 oua
   zeama de lamaie
   5 gr praf de copt
Pentru crema de albus:
   5 albusuri spuma
   50 gr zahar
   vanilie
   gem de fructe

mod de preparare

Se amesteca untul, zaharul, ouale cu praful de copt, stins in zeama de lamaie. Se inglobeaza in faina si se framanta aluatul cu podul palmei. Se intinde aluatul, cu mana, pe o tava unsa cu unt, fara sa se ridice coca peste marginea formei. Se coace, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Cand este racita, coca se acopera cu gem de fructe. Se bat albusurile spuma tare, dupa care se pun zaharul si vanilia. Se amesteca usor, se acopera gemul cu albusurile batute spuma, se pune tarta in cuptor si se mai lasa 5 minute la foc mare, ca se se prinda albusurile.



Se serveste cu inghetata sau cu sos de caramel. Alte retete de dulciuri:





Tort cu piersici


Prajitura cu branza


Tort de inghetata cu zmeura
Incearca si Prajitura cu visine si ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de albus" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.