Tarta cu dovleac este un desert pe care merita sa-l pregatiti toamna. Impreuna cu aromele de rom, stafide si nuci, aceasta reteta de tarta cu umplutura de dovleac este un desert perfect in zilele racoroase de toamna.
Blatul se face dintr-o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Se amesteca toate cu varfurile de la degete. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele. Se framanta usor, nu foarte mult - aluatul trebuie sa fie pufos si mic, cu cat il framanti mai mult, cu atat devine mai elastic, scade in cuptor si ajunge sa fie greu de mestecat. (un truc furat de la Jamie Oliver ). Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece pana se pregateste umplutura.
Dovleacul ras mic, se pune la calit in unt, impreuna cu zahar, scortisoara, zahar vanilat. Se lasa pe foc pana se inmoaie putin. La sfarsit se adauga pesmet, esenta, stafide si nuci sau migdale. Se lasa sa se raceasca.
Se bat spuma albusurile si se incorporeaza usor in compozitia de dovleac. Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Se imbraca si peretii formei. Se introduce tava in cuptorul deja incins la 170 de grade, pentru 3-4 minute. Se pune apoi umplutura iar deasupra se repartizeaza fulgi de migdale. Se da din nou la cuptor pentru 10-15 min.
Sursa acestei retete de tarta cu dovleac este blogul culinar: truedelights
Tarta cu dovleac poate fi servita calda sau rece, ca atare sau cu frisca. E delicioasa oricum!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaSunt un fel de işlere puţin modificate.Au fost foarte bune,poate doar ciocolata cam prea amăruie pentru gustul nostru.O...
Biscuiţi cu nucă şi ciocolatăIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii