Prajituri

Reteta Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:20m 
Rocsita postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta cu crema de lamaie (reteta video)"
 
>
Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone este o reteta de tarta cu fructe deloc complicat de facut. Este o prajitura cu fructe ce se topeste in gura.

ingrediente

Pentru blat:
   120 gr unt
   1 ou
   70 gr zahar
   1 lingurita praf de copt
   1 praf de sare
   230 gr faina
Pentru jeleul de zmeura:
   200 gr zmeura congelata
   3-4 linguri zahar
   2 linguri amidon
Pentru crema cu mascarpone:
   250 gr mascarpone
   250 ml lapte
   3 linguri amidon
   3 linguri zahar
   2 linguri zahar pudra
   1 lingura gelatina
   1 pastaie de vanilie
   40 gr ciocolata cu lapte
   zmeura pentru decor

mod de preparare

Blatul:
Intr-un bol punem untul, oul, zaharul si le amestecam bine cu mana.
Adaugam praful de copt, sarea, apoi faina in ploaie si framantam pana obtinem un aluat omogen.
Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Dupa ce a stat la frigider, presaram masa de lucru cu faina si cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie subtire.
Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si punem foaie.
O asezam bine, presam marginile si o intepam cu furculita.
Introducem tava in cuptorul incins pentru circa 20 de minute pana blatul este rumenit.
Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.
Jeleul de zmeura:
Zmeura congelata o punem in blender si o maruntim.
Intr-o cratita turnam zmeura, zaharul si le trasferam pe foc pana acesta din urma se topeste.
Amidonul il dizolvam cu 2-3 linguri de apa, apoi il punem peste zmeura.
Amestecam bine, lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa putin.
Il rasturnam fierbinte peste blat si dam la frigider sa se inchege.
Crema cu mascarpone:
Intr-un bol amestecam amidonul cu 3 linguri de zahar si putin lapte.
Le omogenizam apoi punem semintele de la o pastaie de vanilie.
Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie.
Cand da in clocot laptele turnam amestecul cu amidon si invartim la foc mic pana se ingroasa ca o budinca.
Luam de pe foc, aruncam pastaia de vanilie, acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.
Intr-un bol mixam mascarponele cu zaharul pudra, apoi incorporam cate putin din crema de vanilie racita.
Gelatina o punem la hidratat cu 2-3 linguri apa rece, apoi o dizolvam pe baie de aburi si o incorporam in crema.
Scoatem tarta din frigider si peste jeleu punem crema, o nivelam si o dam iar la rece.
Ciocolata o radem cu un curatator de legume sa obtinem mici carlionti pe care ii presaram peste tarta.
Decoram cu zmeura.
Sa aveti pofta!


Servim tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone rece.

Incearca si Savarina cu pesmet
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.