Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone

Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone este o reteta de tarta cu fructe deloc complicat de facut. Este o prajitura cu fructe ce se topeste in gura.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 120 gr unt
  • 1 ou
  • 70 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 230 gr faina
  • Pentru jeleul de zmeura:
  • 200 gr zmeura congelata
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • Pentru crema cu mascarpone:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura gelatina
  • 1 pastaie de vanilie
  • 40 gr ciocolata cu lapte
  • zmeura pentru decor

Mod de preparare

Blatul:
Intr-un bol punem untul, oul, zaharul si le amestecam bine cu mana.
Adaugam praful de copt, sarea, apoi faina in ploaie si framantam pana obtinem un aluat omogen.
Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Dupa ce a stat la frigider, presaram masa de lucru cu faina si cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie subtire.
Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si punem foaie.
O asezam bine, presam marginile si o intepam cu furculita.
Introducem tava in cuptorul incins pentru circa 20 de minute pana blatul este rumenit.
Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.
Jeleul de zmeura:
Zmeura congelata o punem in blender si o maruntim.
Intr-o cratita turnam zmeura, zaharul si le trasferam pe foc pana acesta din urma se topeste.
Amidonul il dizolvam cu 2-3 linguri de apa, apoi il punem peste zmeura.
Amestecam bine, lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa putin.
Il rasturnam fierbinte peste blat si dam la frigider sa se inchege.
Crema cu mascarpone:
Intr-un bol amestecam amidonul cu 3 linguri de zahar si putin lapte.
Le omogenizam apoi punem semintele de la o pastaie de vanilie.
Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie.
Cand da in clocot laptele turnam amestecul cu amidon si invartim la foc mic pana se ingroasa ca o budinca.
Luam de pe foc, aruncam pastaia de vanilie, acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.
Intr-un bol mixam mascarponele cu zaharul pudra, apoi incorporam cate putin din crema de vanilie racita.
Gelatina o punem la hidratat cu 2-3 linguri apa rece, apoi o dizolvam pe baie de aburi si o incorporam in crema.
Scoatem tarta din frigider si peste jeleu punem crema, o nivelam si o dam iar la rece.
Ciocolata o radem cu un curatator de legume sa obtinem mici carlionti pe care ii presaram peste tarta.
Decoram cu zmeura.
Sa aveti pofta!


Servim tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Desert prajitura cu aia si aia si ailalta
Bucataras.RO

Desert prajitura cu aia si aia si ailalta

Printre picaturi, dar nu de ploaie, ca a fost canicula, am pus si de-o prajitura, ca aveam 7 albusuri ramase prin frigider,...

Desert prajitura cu aia si aia si ailalta
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola