Tarta cu mere si crema de vin este delicioasa! Aluatul fraged de tarta se topeste in gura, iar crema de vanilie cu vin este un deliciu! Puteti jongla cu ingredientele, sa mai adaugat nuca prajita de exemplu.
Am amestecat faina cu praful de copt, apoi cu zaharul, oul si untul (topit); in plus am pus si un praf de scortisoara. Daca se lipeste aluatul de mina, dam aluatul la rece. La mine a fost cazul; a rezultat un amestec destul de moale, asa ca si am mai adaugat un praf de faina, apoi l-am dat la frigider.
Am pregatit merele (spalate, curatate de casuta de seminte si taiate in bucati) si am uns vasul cu putin unt (nu cred ca trebuia, am pus-o de la mine! ).
Presaram faina pe blatul de lucru si intindem aluatul, intii pe peretii formei - doua treimi de aluat, cu restul se face o 'banda' cu lata de 3 cm, de pus pe peretii vasului (eu insa am pus in vasul de yena 'o foaie' rotunda si am taiat pe margine).
Peste aluatul din forma am pus merele taiate bucati (puteti sa le curatati si taiati dupa ce intindeti aluatul,la mine si-au schimbat putin culoarea; evitam asta daca le stropeam cu putina zeama de lamiie).
Crema de pus peste mere:
Praful de budinca de vanilie si zaharul se pun pe foc intr-o oala, pe foc mijlociu, si se adauga vin cite putin, amestecind... dupa ce turnam tot vinul, lasam sa dea in clocot si gata! Acest amestec (care arata asa...translucid, si are o savoare deosebita) se toarna peste mere si asta-i tot!
Se coace 40 de minute la 180 de grade pentru cuptoarele obisnuite si 160 de grade la cele ventilate, pentru cele cu gaz- la 2-3.
Tarta cu mere se lasa o ora in forma sa se raceasca.
Observatie. Cind e scoasa din cuptor, tarta are umplutura foarte putin moale (daca o misti se misca putin, dar ca o racitura bine inchegata!). Se lasa o ora in vasul cu pricina si se intareste, iar dupa ce sta la frigider citeva ore arata in sectiune ca in primele poze postate aici. Cine face prajitura pentru copii poate inlocui vinul cu suc de mere, se specifica in carte, numai ca in acest caz la umplutura va folosi numai 50 de grame de zahar, in loc de 150 cit prevede reteta initial.
Reteta Tarta de mere si crema de vin a fost propusa de Gabriela Carmen pe forum culinar.ro
Serviti tarta cu mere si crema de vin dupa ce s-a racit.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caisePizza in sine nu este prea bogata in ingrediente, este facuta instant cu ce am gasit prin frigider, dar interesant este...
Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumantReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii