Tarta cu nuca de cocos este un desert simplu de preparat, cu aroma de cocos ce te duce cu gandul la vacanta.
1. Oul intreg se bate putin cu zaharul, se adauga margarina topita si racita, nuca de cocos si faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Se framanta aluatul si se da la rece 20-30 minute.
2. Laptele se pune la fiert, iar cand da in clocot se adauga nuca de cocos, se stinge focul si se lasa sa infuzeze. Dupa ce au trecut cele 10 minute, laptele se strecoara si se pune iar pe foc, impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si cele 30g de unt, amestecand din cand in cand ca sa se topeasca zaharul. Cand a atins punctul de fierbere se da deoparte.
3. Galbenusurile se separa de albusuri si se bat bine cu restul de zhara si zaharul vanilat, pana cand obtinem o spuma alba. Peste aceasta spuma se adauga treptat faina alternand cu cate putin lapte cald si amestecand continuu. Dupa ce am incorporat toata faina, se pune si restul de lapte si se pune iar la foc mic, amestecand continuu pana crema se incheaga. Se ia de pe foc si se adauga nuca de cocos, se omogenizeaza, se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca. Dava vreti puteti sa bateti spuma albusurile si le incorporati in crema fierbinte.
4. Aluatul se scoate de la frigider, se intinde putin cu sucitorul (nu e nevoie sa il intindeti de tot cu sucitorul, doar cat sa acopere fundul formei, restul se face mai usor cu mainile), apoi se pune in forma (22cm diametrul) si se continua intisnul folosindu-va de maini. Se inteapa cu furculita si se da la copt la 180gr pana marginile devin usor aurii. Daca vreti, inainte de a da la cuptor, puteti presara 1-2 linguri de nuca de cocos peste blat.
5. Tot la cuptor puneti si cele 2 linguri de nuca de cocos pastrata pentru ornat. Se intinde nuca pe o hartie de copt/folie de aluminiu si se da la cuptor pana devine aurie.
6. Dupa ce crusta s-a copt si s-a racit, se scoate din tava, se pune crema si se presara nuca de cocos prajita.
Pofta buna! Reteta Tarta cu nuca de cocos a fost propusa de sophie pe forum culinar.ro
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAveam eu în plan un Cheesecake pregătit la Slow Cooker, dar întâmplarea a făcut să descopăr că pot...
Cheesecake cu ciocolata la Multicooker Crock- Pot Express cu gatire sub presiuneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii