Tarta cu nuca, sos caramel si branza

Tarta cu nuca, sos caramel si branza este o delicioasa prajitura de casa cu branza pe care o poti pregati si tu. Combinatia branza-caramel este delicioasa!

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu nuca, sos caramel si branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 200g faina
  • 1 ou
  • 100g unt
  • 2 linguri rase smantana
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 plic praf de copt
  • Nuca caramel:
  • 100g zahar
  • 140g nuca macinata
  • 6 linguri smantana
  • Crema de branza:
  • 500g branza
  • 100 zahar pudra
  • 1 plic budinca vanilie
  • 3 oua mari
  • 100g unt moale
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

1. Se monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare pana cand aluatul se aduna intr-o bila. Se scoate, se inveleste in folie de plastic si se pune in frigider, minim 30 minute.

2. Se caramelizeaza 100g zahar, se adauga 6 linguri smantana usor incalzita si se amesteca, pe foc, pana se formeaza sosul de caramel. Se ia de pe foc si se adauga nuca macinata putin mai mare, apoi se lasa la racit.

3. Pentru crema da branza, se separa ouale si se bat albusurile spuma.In alt vas se amesteca branza cu zaharul, untul moale, galbenusurile si coaja de lamaie. Se adauga albusurile, avand grija sa nu batem prea mult.

4. Se pregateste forma de tarta pentru copt, decupand un cerc din hartie pergament dupa marimea fundului detasabil al tartei.

5. Pe o folie de plastic curata(de ex: o punga noua de la Billa se taie pe margini, fiind suficienta jumatate) se presara putina faina si se intinde o foaie rotunda de aluat. In mijlocul ei se asaza hartia pergament, cu ajutorul careia blatul se va aseza mai usor in forma. Blatul trebuie sa depaseasca hartia, cu 4-5 cm. Se rastoarna blatul cu ajutorul foliei de plastic, printr-o miscare rapida, in forma pentru tarta. Se indeparteaza folia si se potrivesc marginile aluatului, care trebuie sa fie cat inaltimea formei de tarta.

6. Pe blat se asaza, in strat uniform, nuca caramel, iar deasupra, umplutura cu branza. Se niveleaza cu o spatula umplutura si se uniformizeaza marginile blatului cu o furculita, apasand pe acesta pana aproape de crema de branza.

7. Se da tarta la cuptor, la foc mic, deoarece trebuie sa aiba timp sa se coaca atat blatul, cat si umplutura. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, apoi se introduce la frigider, in forma de tarta timp de 4-5 ore sau pana cand s-a racit complet.


Se scoate tarta cu nuci, crema caramel si branza din forma, se asaza pe un platou (eu prefer un tocator de lemn rotund, pe care il folosesc numai pentru tarte, pentru ca este plat , tarta se taie mai usor si nu se deformeaza) si se pudreaza cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Chec pufos
2
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Prajitura Raffaello
3
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Tarta sarata cu rosii si masline
4
Aperitive cu branza

Tarta sarata cu rosii si masline

O reteta rapida, un aluat fraged si multa savoare.

Tarta sarata cu rosii si masline
Biscuiti marmorati
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti marmorati

1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...

Biscuiti marmorati
Parteneri
Tort cu ciocolata si capsune
Bucataras.RO

Tort cu ciocolata si capsune

M-am insiprat de la Laura Adamache, cu mici modificari Picnicul bucatarasilor

Tort cu ciocolata si capsune
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga