Tarta de cacao umpluta cu urda

Am amestecat faina cu zaharul praf si cu cacao. Apoi am taiat untul cubulete si le-am desprins cu degetele unul cate unul lasandu

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Tarta de cacao umpluta cu urda

Ingrediente

  • Pentru o forma de 28 cm:
  • 250 gr. faina
  • 100 gr. zahar praf
  • un strop de sare
  • o lingura de cacao (am pus patru pentru ca vroiam sa fie colorat bine
  • 4 facand doza dubla deci)
  • 200 gr unt rece de la frigider taiat bucatele
  • 2 galbenusuri
  • batute putin si amestecate cu o lingura de apa
  • Umplutura: un chilogram de urda 400 de grame de zahar pudra
  • stafide
  • ciocolata

Mod de preparare

Am amestecat faina cu zaharul praf si cu cacao.

Apoi am taiat untul cubulete si le-am desprins cu degetele unul cate unul lasandu-le sa cada in amestecul cu faina, cand suprafata era plina de cubulete, amestecam un pic cu lingura si continuam, in felul acesta toate cubuletele de unt erau cat de cat repartizate uniform in faina si acoperite de ea, am facut apoi o gaura in mijloc unde am pus galbenusul amestecat cu apa.

Am pus robotul in functiune, cine n-are robot incepe sa amestece mai intai untul cu faina, apoi face gaura in mijloc si varsa lichidul si iar amesteca.

Am inceput sa-l intind imediat. Ca sa n-am probleme deacum fac mereu astfel: intind ajutindu-ma cu pelicula/film transparent dedesubt si daca e nevoie si deasupra.

Pun tava cu fundul in sus peste aluatul intins si intorc, in felul acesta foaia nu se lipeste de suprafata pe care a fost intinsa, nu e nevoie sa fie pusa pe sucitor si o las sa alunece bine in forma si o apas ca sa ia forma acesteia. Numai dupa aceea scot foaia de plastic si tai marginile astfel.

Am uns partea de dedesubt cu albus de ou, nu mai stiu unde am citit chestia asta si am pus-o la cuptor la 180°C pentru 20 de minastfel poate fi umpluta cu ce vreti voi si repusa la cuptor sau poate fi lasata sa se coaca complet si umpluta cu crema care nu mai are nevoie de coacere si/sau cu fructe deasupra.

Cu o zi inainte deci am amestecat urda si zaharul si am adaugat picaturile de ciocolata si stafidele tinute in rom

Cassata se umple si se orneaza cu fructele confiate, eu aveam portocale

cedru si mai aveam si visine confiate, deci am taiat tot bucatele si am amestecat cu urda.

Dupa ce am scos foaia de dedesubt de la cuptor am inceput sa pun urda pe ea, pana ce am pus un strat uniform si egal.

Dupa care am intins alta foaie de aluat fraged si am pus-o deasupra pe care l-am taiat apoi binisor si am lipit bine marginile.

Apoi am pus la copt la 180°C pentru 40 de minute sau pana cand miroase bine in casa si scobitoarea infipta in centrul tartei iese curata.
Pofta buna!

Reteta Tarta de cacao umpluta cu urda a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alte retete de tarte gasiti aici:

Tarta cu ciocolata,

Tarta cu mere si crema de vanilie,

Tarta cu mere si chec de lamiie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Desert prajitura svaba cu mere si coacaze
Bucataras.RO

Desert prajitura svaba cu mere si coacaze

  Multumesc Andra pentru reteta : https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mere-svaba-70504.html. Am ajustat reteta...

Desert prajitura svaba cu mere si coacaze
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!