Se pun ouale intr-un castron, impreuna cu zaharul, coaja de portocala, zaharul cu vanilie si se mixeaza, pana se tripleaza volumul. Amestecam mi
Se pun ouale intr-un castron, impreuna cu zaharul, coaja de portocala, zaharul cu vanilie si se mixeaza, pana se tripleaza volumul. Amestecam migdalele cu faina si praful de copt, le incorporam usor la spuma de oua si turnam acest amestec intr-o tava de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Dam in cuptorul incalzit in prealabil la 170°C, timp de maxim 25 minute. Intre timp pregatim fructele, pe care le stropim cu putin suc de lamaie, pentru a-si pastra culoarea vioaie.
Cand blatul e copt, il rasturnam pe un gratar la racit. Acest timp il folosim pentru a face budinca, pe care o preparam dupa indicatiile de pe plic. Aveti grija sa nu faceti ca mine, si sa o turnati peste blat, cand acesta se afla inca pe gratar! Am reusit sa-l transport pe platou, bagand doua cutite foarte late si lungi sub blat. Ajuns intreg pe platou !! L-am decorat cu fructe. Tortenguss-ul l-am peparat dupa plic.
Dupa ce e gata se lasa macar o ora la rece. Dupa acest interval se feliaza si se serveste. Daca doriti puteti adauga frisca sau inghetata de vanilie. Reteta Tarta de migdale cu nectarine si capsuni a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseDragii mei, cand ne apucam de cozonaci, ne inarmam cu rabdare multa. Si putere. Eu am avut rabdare dar puterea am...
Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii