Prajituri

Reteta Tarta de piersici si migdale

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:50m 
maxine postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Se intinde aluatul pe o suprafata tapetata cu putina faina pana se obtine un dreptunghi de 3 mm grosime, sau o forma rotunda de tarta cu diametrul

ingrediente

   4 piersici
   200 ml de vin dulce
   100 g zahar tos
   sucul de la o lamaie
   Pentru umplutura: 75 g de migdale fara coaja
   100 g alune de padure fara coaja
   150 g de unt fara sare
   100 g zahar tos
   3 oua batute
   75 g faina
   coaja rasa de la o jumatate de lamaie

mod de preparare

1. Se intinde aluatul pe o suprafata tapetata cu putina faina pana se obtine un dreptunghi de 3 mm grosime, sau o forma rotunda de tarta cu diametrul de 24 cm.


2. Se inteapa aluatul cu o furculita si se lasa sa se stea 20 minute. Intre timp se incinge cuptorul la 160 grade Celsius.


3. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se coace 20 minute pana cand aluatul capata o culoare aurie.


4. Se unge aluatul cu albus apoi se intoarce si se mai lasa in cuptor inca 2 minute. Se scoate si se lasa la racorit.


5. Se taie fiecare piersica in 6 bucati.


6. Se incalzesc intr-o cratita mare la foc mediu vinul, zaharul, sucul de lamaie si 100 ml de apa pana cand zaharul s-a dizolvat complet.


7. Se da in clocot, se da flacara pe mic si se adauga bucatile de piersica.


8. Se lasa la clocotit aproximativ 10 minute, pana cand piersicile s-au inmuiat.


9. Se scot piersicile si se lasa la racorit. Se fierbe restul de sirop pana cand raman aproximativ 6-8 linguri de lichid.


10. Pentru umplutura: se toaca marunt migdalele si alunele.


11. Se bat cu mixerul untul si zaharul pana se obtine o crema.


12. Se toarna treptat ouale batute, amestecand cu grija.


13. Se presara migdalele si alunele tocate, faina si coaja de lamaie si se amesteca pana cand toate ingredientele sunt omogenizate.


14. Se rastoarna umplutura peste tarta si se niveleaza. Se aranjeaza deasupra bucatile de piersica si se da la cuptor 30 minute pana cad se rumeneste tarta.


15. Dupa ce se scoate din cuptor, tarta se unge cu sirop.
Incearca si Bomboane Rafaello
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de piersici si migdale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite