Prajituri

Reteta Tarta de toamna cu prune si bezea

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
DeliciousFlavours postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta cu Mere (Tarta Tatin) (Reteta Video)"
 
Aceasta reteta de tarta cu prune si bezea, este un desert delicat de toamna. In bezea puteti adauga fulgi de migdale ca sa fie crocanta.

ingrediente

Ingrediente:
   200 gr faina
   150 gr unt/margarina
   100 gr zahar
   1 ou
   3 galbenusuri
   1 lingurita praf copt
   1 pliculet zahar vanilat
   500 gr prune
   scortisoara
Ingrediente pentru spuma:
   3 albusuri
   150 gr zahar
   * fulgi de migdale

mod de preparare

Untul/margarina la temperatura camerei mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spumoasa. Adaugam treptat galbenusurile, respectiv oul intreg si continuam sa mixam. Incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt/margarina/untura, iar deasupra asezam jumatatile de prune (spalate si curatate de samburi), pudram cu scoartisoara si dam la cuptorul preincalzit circa 25-35 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Albusurile le batem spuma cu un strop de sare si cand incepe sa se intareasca adaugam zaharulsi continuam sa mixam. Scoatem tarta si cu ajutorul unei linguri mari punem ”motzuri”de spuma deasupra prunelor. Presaram cu fulgi de migdale si dam din nou in cuptor, lasand pana spuma devine aurie ca o bezea (aprox 15-20 minute).
Se lasa sa se raceasca complet si apoi se feliaza.

Pofta buna!


Tarta crocanta cu prune si bezea se serveste dupa ce s-a racit. Sursa acestei retete este blogul Delicious Flavours.

Incearca si Tarte cu crema de ciocolata si zmeura
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de toamna cu prune si bezea" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.