Prajituri

Reteta Tarta racoritoare cu nuca, sos caramel si branza

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
dorina69 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta cu capsuni (reteta video)"
 
Se monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare pana cand aluatul se aduna intr-o bila. Se s

ingrediente

   200g faina
   1 ou
   100g unt
   2 linguri de smantana
   2 linguri zahar pudra
   1/2 plic praf de copt
Nuca caramel:
   100g zahar
   140g nuca macinata
   6 linguri smantana
Crema de branza:
   500g branza
   100 zahar pudra
   plic budinca vanilie
   3 oua mari
   100g unt moale
   coaja rasa de la o lamaie

mod de preparare

Se monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare pana cand aluatul se aduna intr-o bila. Se scoate, se inveleste in folie de plastic si se pune in frigider, minim 30 minute. Se caramelizeaza 100g zahar, se adauga 6 linguri smantana usor incalzita si se amesteca, pe foc, pana se formeaza sosul de caramel. Se ia de pe foc si se adauga nuca macinata putin mai mare, apoi se lasa la racit.


Pentru crema da branza, se separa ouale si se bat albusurile spuma. In alt vas se amesteca branza cu zaharul, untul moale, galbenusurile si coaja de lamaie. Se adauga albusurile, avand grija sa nu batem prea mult. Se pregateste forma de tarta pentru copt, decupand un cerc din hartie pergament dupa marimea fundului detasabil al tartei.


Pe o folie de plastic curata se presara putina faina si se intinde o foaie rotunda de aluat. In mijlocul ei se asaza hartia pergament, cu ajutorul careia blatul se va aseza mai usor in forma. Blatul trebuie sa depaseasca hartia, cu 4-5 cm. Se rastoarna blatul cu ajutorul foliei de plastic, printr-o miscare rapida, in forma pentru tarta. Se indeparteaza folia si se potrivesc marginile aluatului, care trebuie sa fie cat inaltimea formei de tarta. Pe blat se asaza, in strat uniform, nuca caramelizata, iar deasupra umplutura cu branza. Se niveleaza cu o spatula si se uniformizeaza marginile blatului cu o furculita, apasand pe acesta pana aproape de crema de branza. Se da tarta la cuptor, la foc mic, deoarece trebuie sa aiba timp sa se coaca atat blatul, cat si umplutura. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, apoi se introduce la frigider, in forma de tarta timp de 4-5 ore sau pana cand s-a racit complet.




Se scoate tarta din forma, se asaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.

Alte retete recomandate:

Incearca si Prajitura cu smintina
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta racoritoare cu nuca, sos caramel si branza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.