Tarta simpla cu nectarine

Tarta simpla cu nectarine este una dintre cele mai usoare retete datorita cremei pe baza de orez. Bucatile de nectarine vor da un gust racoritor.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta simpla cu nectarine

Ingrediente

  • Blat: 300g faina
  • 100g zahar
  • 140g unt
  • 2 oua
  • 1 varf de sare
  • esenta de rom
  • 3 lingurite cacao
  • Crema de orez si mascarpone:
  • 120g orez
  •  150g mascarpone
  • 600ml lapte
  • 30g unt
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • coaja de lamaie rasa
  • 3 nectarine taiate in bucatele
  • 4 linguri brandy
  •  
  • Jeleu de piersici:
  • 250g piersici din compot
  • 100g zeama de compot
  • 10g gelatina

Mod de preparare

Tarta cu fructe va fi intotdeuna una dintre retetele cele mai cautate primavara. Ingredientele pentru tarta se amesteca rapid. Aluatul se inveleste in pelicula transparenta si se lasa la frigider cel putin 30minute. Crema de orez si mascarpone: se pune laptele la fiert si cand este fierbinte se adauga orezul spalat. Dupa ce fierbe (circa 20-25minute) – incercati bobul sa fie fiert – se adauga coaja de lamaie rasa si untul. Se mixeaza ouale cu mascarpone si zaharul. Cand orezul s-a racit complet se amesteca cu crema de oua. Se scoate aluatul pentru tarta de la frigider, se aseaza frumos intr-o tava apasand cu degetele si pe peretii formei apoi se pune deasupra jumatate din cantitatea de crema. Deasupra se adauga cuburile de nectarine. Se adauga deasupra restul de crema si se introduce la cuptor, la 180°C timp de 30 minute apoi se scade temperatura la 170°C si se mai lasa 15minute. Cand este gata se scoate de la cuptor si se pun deasupra 4 linguri de rom sau brandy asa fierbinte cum este. Se lasa sa se raceasca bine apoi se pune deasupra jeleul de piersici (250g piersici din compot se transforma in purè, se adauga zeama de compot si gelatina topita si se pune peste tarta). Se lasa la frigider pana se incheaga jeleul de deasupra. Se decoreaza cu frisca si floricele.


Reteta Tarta simpla de duminica a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte tarte recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de burta de vita
3
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Foi napolitana cu blat de nuga
4
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Zarzarasi cu miere
5
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!