Prajituri

Reteta Tarte cu ciocolata si nuci Macadamia

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
monsherik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Incalzim cuptorul la 170°C. Intindem aluatul pentru prajituri pana ajunge de grosimea unei monede si se decupeaza 4 forme de tarta (aprox. 10x3 cm)

ingrediente

   375g aluat pentru prajituri
   200g ciocolata neagra
   2 linguri frisca lichida
   1 lingura de amaretto/coniac
   2 oua mari
   plus 1 galbenus
   50g zahar tos
   85g nuci
Pentru decor:
   zahar pudra

mod de preparare

Incalzim cuptorul la 170°C. Intindem aluatul pentru prajituri pana ajunge de grosimea unei monede si se decupeaza 4 forme de tarta (aprox. 10x3 cm).


Se inlatura excesul de aluat cu ajutorul unui sucitor cu care se niveleaza marginile.


Se lasa sa se intareasca in frigider aprox. 30 de minute. Se infasoara in hartie pentru copt si se coace pe o tava aprox. 15 minute.


Se indeparteaza hartia si se mai lasa la cuptor aprox. 3-5 minute, pana aluatul capata o textura aurie, de biscuit.


Intre timp se topesc pe bain-marin ciocolata si frisca amestecate cu alcool.


Ouale, galbenusul si zaharul se bat pana se transforma


intr-o spuma.


Se incorporeaza ciocolata topita si mare parte din cantitatea de nuci.


Se imparte amestecul de ciocolata in forme si se presara cu restul de nuci.


Tartele necoapte inca pot fi acum congelate.


Se coc timp de 12 minute (sau 20 daca au fost inghetate in prealabil).


Capacelele tartelor se vor umfla in vreme ce mijlocul va ramane moale.
Ornam cu zahar pudra.





Alte retete recomandate:





Tiramisu cu lamaie


Pasca fara aluat


Cozonac de post
Incearca si Prajitura rapida cu visine
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu ciocolata si nuci Macadamia" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.