Prajituri

Reteta Tarte cu crema de ciocolata si zmeura

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
vio_dreams postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere"
 
Tartele cu crema de ciocolata si zmeura sunt un desert mai usor de realizat decat va imaginati. Tarta cu ciocolata completata de aroma proaspata a zmeurei este un desert de vara delicios.

ingrediente

pentru aluatul de tarta:
   100 gr unt
   100 gr zahar pudra
   250 gr faina
   6 linguri apa
   1 lingurita pudra vanilie
   1 lingurita esenta vanilie
   1 ou
    
pentru sosul de zmeura:
   200 gr zmeura
   50 gr zahar
   2 linguri apa
    
   pentru crema de ciocolata
   100 gr ciocolata
   100 ml frisca lichida
   4 galbenusuri
   5 linguri zahar pudra
   2-3 pastai cardamon
    
pentru decor:
   100 gr ciocolata amaruie
   1 lingurita ness
   100 gr zmeura
   cateva frunzulite de menta

mod de preparare

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam pudra de vanilie amestecata cu esenta.
Adaugam oul si il incorporam apoi adaugam apa si faina. Omogenizam compozitia si dam la frigider pentru cel putin 30 minute.
Punem aluatul pe suprafata de lucru infainata framantam usor pana devine maleabil si intindem o foaie. Decupam 6 cercuri cu ajutorul unei forme.
Intindem cercurile de aluat in forma de tarte presand cu mana ca sa acopere toata suprafata. Nu este necesar sa ungeti formele. Inteati cu o furculita aluatul ca sa nu se umfle la copt.
Dam la cuptor pentru 15-20 minute, pana sunt rumenite usor.



Punem zmeura impreuna cu zharul si apa intr-o craticioara pe foc si lasam pana da in clocot. Trebuie sa aibe consistenta unui sos. Nu il lasati foarte mult fiindca se va transforma in dulceata.
Punem sosul de zmeura fierbinte in cojile de tarta si le lasam deoparte sa se raceasca.



Punem ciocolata rupta cubulete impreuna cu frisca lichida si pastaile de cardamon strivite usor intre degete intr-un vas la bain marie pana se topeste ciocolata (eu am folosit un aparat special pentru topit ciocolata)
Cand s-a topit ciocolata si compozitia este omogena indepartam pastaile de cardamon.
Dam compozitia de ciocolata la frigider pentru aproximativ o ora ca sa se intareasca. Daca
va grabiti o puteti lasa 15 minute in congelator. Scoatem ciocolata dupa ce s-a intarit si mixam compozitia pana devine ca o crema.



Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana devin cremoase. Punem pe foc la baie de aburi si mestecam continuu pana se transforma intr-o crema groasa.
Lasam crema de galbenusuri sa se raceasca si apoi o incorporam in crema de ciocolata.
Punem crema intr-un sprit si umplem tartele cu crema.
Topim ciocolata la baie de aburi si o punem apoi in formele inimioare. Dam la rece si dupa ce se intaresc le scoatem.
Decoram fiecare tarta cu cate o inimioara de ciocolata si presaram desupra nessul.
Ornam cu zmeura si frunzulite de menta. 


produs preferat: http://shabbychicshop.ro/trandafir/22-farfurie-cafea-trandafir-vanilia.html


Dam tartele cu ciocolata si zmeura la rece cel putin o ora si apoi servim.

Incearca si Prajitura cu crema de nuca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu crema de ciocolata si zmeura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.