Se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, de-abia dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune si vasul respectiv, pe foc la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine.
Dupa ce am amestecat bine laptele, si in final o amesteci pe foc la bain marie se obtine crema aia groasa, se lasa la racit, iar cand se raceste se pune mascarpone direct din cutia lui.
Se adauga albusurile spuma, se amesteca totul din cratita.
Se ia o tava de chec (a mea e de jena), pui pe fundul ei hartie de copt, (nu uitati), si apoi puneti din crema obtinuta cateva linguri, intindeti pe fundul formei de chec, apoi puneti un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece. Piscoturile nu le inmuiati prea mult pt ca se flescaiesc, apoi, puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand va fi de crema.
Puneti apoi o folie de aluminiu peste forma, o dati la frigider minim 6 ore, apoi rasturnati continutul peste un platou, nu uitati sa scoateti hartia de copt, pudrati cu cacao.
Inainte sa scoateti, cu un cutit lat, treceti in interiorul formei, pe laturi, pt a desprinde si lateralele.
Reteta
Tiramisu a fost propusa de Pocahontas
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe
forum culinar.ro
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe