Tiramisu reţetă originala

Pentru Tiramisu reţetă originala , se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma; treptat se adauga zaharul si se continua baterea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă originala

Ingrediente

  • Pentru 20 de portii
  • super crema Mascarpone - 500 g
  • oua - 4 bucati
  • zahar - 160 g
  • cafea - 400 ml
  • lapte - 200 ml
  • coniac sau rom - 150 ml
  • piscoturi - 400 g

Mod de preparare

Pentru Tiramisu reţetă originala se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma; treptat se adauga zaharul si se continua baterea. Galbenusurile se amesteca cu super crema Mascarpone. Albusurile batute spuma cu zahar se adauga peste super crema amestecata cu galbenusuri; se amesteca totul lejer. Se pregateste cafeaua la filtru (sau la ibric) si se strecoara, se adauga coniac sau rom si lapte. Piscoturile se aseaza unul langa altul, se intinde crema rezultata in strat gros de cca 1 cm; peste rema se aseaza inca un rand de piscoturi umezite in sirop, se intinde un strat de crema, se uniformizeaza prajitura si se lasa la rece cateva ore.

Cand prajitura tiramisu se serveste se portioneaza dupa dorinta si se cerne cacao.

Aceasta prajitura a aparut de putin timp in tara noastra (provine din Italia), este de exceptie, satisfacand si cele mai exigente gusturi.


Tiramisu cu cafea si cognac se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Tort cu fructe uscate si turron
Bucataras.RO

Tort cu fructe uscate si turron

Tort cu fructe uscate si turron
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!