Tourbillons Chocolat

Se pregateste pasta de ciocolata: intr-un vas se amesteca toate ingredientele in afara de unt, se pune vasul pe bain-marie, se amesteca din cind in ci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tourbillons Chocolat

Ingrediente

  • Aluatul de briose: 225g faina T55 sau T65
  • 225g faina T45
  • 15g drojdie proaspata sau 1
  • 5 drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 60g zahar
  • 1 ou (temperatura camerei)
  • 200g lapte (caldut)
  • 75g unt
  • Pasta de ciocolata: 45g albus de ou (aproapea 1 ou jumate)
  • 30g faina T45
  • 60gr zahar
  • 120 ml lapte
  • 28-30g cacao in pudra fara zahar
  • 15g unt

Mod de preparare

Se pregateste pasta de ciocolata: intr-un vas se amesteca toate ingredientele in afara de unt, se pune vasul pe bain-marie, se amesteca din cind in cind dar cu atentie sa nu se formeze cocoloase.

Cand crema s-a ingrosat se da vasul deoparte ca sa se raceasca crema.

In crema racita se pune untul, se amesteca bine, ca sa iasa o placa de ciocolata.

Intr-o tava umezita putin cu apa se pune foaia de plastic si peste ea cu ajutorul unei linguri se pune aceasta crema (racita).

Se intinde frumos si cat de cat uniform se poate pune la frigider sau se poate tine citeva ore la congelator inainte de a o aseza pe aluat pentru ca va fi mult mai usor sa o desprindem de folia de plastic.

Intr-un bol se pun toate ingredientele pentru aluatul de briose, in afara de unt.

Untul se pune imediat ce a inceput sa se lege aluatul.

Dupa ce aluatul a fost bine framantat (pana cand se desprinde usor de mana) se lasa sa creasca pentru 1:30h-2h.

Volumul aluatului trebuie sa se dubleze o data si jumate.

Se intinde un dreptunghi de 40x 25cm. Pe mijloc se aseaza placa de ciocolata, atentie in partea deasupra si in partea de jos trebuie sa fie 2cm liberi.

Se ia jumatatea de aluat din partea stinga si se pune peste " placa de ciocolata "

Apoi se ia aluatul din partea dreapta si se pune peste aluat.

Aluatul din pozitia de drepti se intoarce si se culca, atunci cand se intinde aluatul se va forma un dreptunghi.

Se intinde din nou, un dreptunghi de 50x20cm.

Se pliazal din nou, se aduc extermitatile inspre mijloc dar se lasa o distanta pe mijloc de 2 cm.

Apoi se pliaza ca pe o carte.

Ultima operatie se repeta de doua ori.

Apoi se ruleaza ca pe o rulada si se se taie bucati de 2,5-3 cm se aseaza in tava unde este foaie de copt, se lasa 5 cm spatiu intre ele.

Se pune tava in cuptor fara sa fie aprins. Se lasa doar lumina aprinsa pentru 45 minute.

Dupa 45 minute se scoate tava si se preincalzeste cuptorul la Th6 (180C).

Se ung spiralele cu ou batut amestecat cu un pic de lapte.

Se baga tava in cuptor si se lasa spiralele 15 minute in cuptor.

Trebuie sa fie rumenite (nu arse)


Reteta Tourbillons Chocolat a fost propusa de Cristina

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Banana Bread la slow cooker Crock-Pot

Cel mai bun prieten al cafelei...de departe ! Iar daca n-aveti un slow cooker Crock-Pot, merge lejer si-ntr-un cuptor.

Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!