Se pregateste pasta de ciocolata: intr-un vas se amesteca toate ingredientele in afara de unt, se pune vasul pe bain-marie, se amesteca din cind in ci
Se pregateste pasta de ciocolata: intr-un vas se amesteca toate ingredientele in afara de unt, se pune vasul pe bain-marie, se amesteca din cind in cind dar cu atentie sa nu se formeze cocoloase.
Cand crema s-a ingrosat se da vasul deoparte ca sa se raceasca crema.
In crema racita se pune untul, se amesteca bine, ca sa iasa o placa de ciocolata.
Intr-o tava umezita putin cu apa se pune foaia de plastic si peste ea cu ajutorul unei linguri se pune aceasta crema (racita).
Se intinde frumos si cat de cat uniform se poate pune la frigider sau se poate tine citeva ore la congelator inainte de a o aseza pe aluat pentru ca va fi mult mai usor sa o desprindem de folia de plastic.
Intr-un bol se pun toate ingredientele pentru aluatul de briose, in afara de unt.
Untul se pune imediat ce a inceput sa se lege aluatul.
Dupa ce aluatul a fost bine framantat (pana cand se desprinde usor de mana) se lasa sa creasca pentru 1:30h-2h.
Volumul aluatului trebuie sa se dubleze o data si jumate.
Se intinde un dreptunghi de 40x 25cm. Pe mijloc se aseaza placa de ciocolata, atentie in partea deasupra si in partea de jos trebuie sa fie 2cm liberi.
Se ia jumatatea de aluat din partea stinga si se pune peste " placa de ciocolata "
Apoi se ia aluatul din partea dreapta si se pune peste aluat.
Aluatul din pozitia de drepti se intoarce si se culca, atunci cand se intinde aluatul se va forma un dreptunghi.
Se intinde din nou, un dreptunghi de 50x20cm.
Se pliazal din nou, se aduc extermitatile inspre mijloc dar se lasa o distanta pe mijloc de 2 cm.
Apoi se pliaza ca pe o carte.
Ultima operatie se repeta de doua ori.
Apoi se ruleaza ca pe o rulada si se se taie bucati de 2,5-3 cm se aseaza in tava unde este foaie de copt, se lasa 5 cm spatiu intre ele.
Se pune tava in cuptor fara sa fie aprins. Se lasa doar lumina aprinsa pentru 45 minute.
Dupa 45 minute se scoate tava si se preincalzeste cuptorul la Th6 (180C).
Se ung spiralele cu ou batut amestecat cu un pic de lapte.
Se baga tava in cuptor si se lasa spiralele 15 minute in cuptor.
Trebuie sa fie rumenite (nu arse)
Reteta Tourbillons Chocolat a fost propusa de Cristina
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAstazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burdufPieptul de pui poate deveni o masa sofisticata daca ii faci cu condimente bune. Reteta video de mai sus te va ajuta sa iti...
Piept de pui in crusta de mustarIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii