Prajituri

Reteta Tunel de castane

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru blat, se amesteca cu mixerul galbenusurile de ou cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat si ele cu putina sare, ca sa se bata m

ingrediente

   Pentru blat: 4 oua
   80 gr. zahar
   60 gr. faina
   20 gr. cacao
   Pentru crema de castane: 100 gr. piure de castane
   2 cl. rom
   250 gr. frisca
   20 gr. gelatina(granule)
   Pentru ornat: 250 gr. ciocolata de menaj
   100 gr. piure de castane

mod de preparare

Pentru blat, se amesteca cu mixerul galbenusurile de ou cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat si ele cu putina sare, ca sa se bata mai bine, se incorporeaza in compozitia de galbenus, se amesteca usor cu lingura de lemn. Faina se amesteca cu praful de cacao si se dau prin sita, apoi se pun in compozitia de oua. Pe hartie de copt, se intinde compozitia cu o grosime de 1 cm. Se coace la 180 grade C.

Se lasa piscotul sa se raceasca putin, se scoate foaia de copt si se captuseste o forma de tunel (se gaseste in magazine) cu acest piscot.

Pireul de castane se amesteca cu romul,
frisca batuta si cu gelatina topita si racita putin. Crema se pune in forma si apoi se lasa in frigider pana se intareste bine.

Cand s-a racit bine, se scoate prajitura din forma si se acopera cu o glazura de ciocolata. Se lasa din glazura 2-3 linguri deoparte. Din pireul de castane se face cateva inimi, pe care se pune glazura si cand sunt uscate, se pune peste prajitura.
Prajitura se taie felii, numai atunci cand o servim, se pune alaturi si un bol cu frisca batuta.
Incearca si Prajitura cu foi si crema caramel
Daca ti-a placut reteta noastra "Tunel de castane" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite