Turnulet de bezea cu fructe este o reteta de prajitura cu fructe si bezea delicioasa. Nu este greu de facut, asa ca poti realiza si tu aceasta prajitura usoara de vara.
Batem ablusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase.
Punem apoi nuca macinata si amestecam usor in bezea.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pun 3 cerculete din aceasta bezea si se dau la copt la foc mic timp de aproximativ 40-45 minute.
Dupa ce s-au copt, bezelele se lasa sa se raceasca.
Intre timp mixam frisca cu zaharul vanilat.
Asezam pe un platou primul cerc de bezea, adaugam cu ajutorul posului frisca, fructele, si continuam sa asezam alternativ blatul de bezea cu frisca si fructe formand un turnulet.
Deasupra decoram cu fructe, si cateva frunzulite de menta.
Apoi putem savura!
Turnuletele de bezea cu fructe se serveste imediat sau se pastreaza separat si se asambleaza inainte de servire.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataM-am inspirat de la Jamila, doar ca eu am adaugat frisca si binenteles niste zmeurica proaspat culeasa. Aragazul meu inca nu...
Desert prajitura desteapta cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii