Casuta de turta dulce

Casuta de turta dulce este un desert rozav pentru sarbatori. Pentru a pregati casuta de tirta dulce trebuie sa pregatiti turta dulce prima data.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Casuta de turta dulce

Ingrediente

  • Pentru turta dulce:
  • 400 gr faina
  • 50 gr unt
  • la temperatura camerei
  • 2 oua - am folosit un alt tip de faina si cred ca un ou ar fi fost de ajuns
  • 1/2 cup miere (1 cup = 1 cana de 200 ml)
  • 3/4 cup zahar
  • 1 lingurita de ghimbir
  • proaspat ras
  • 1/2 lingurita de ghimbir pudra
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • Pentru glazura regala:
  • 2 albusuri
  • la temperatura camerei - ouale erau de marime mijlocie
  • 330 grame de zahar pudra din comert (s-ar putea ca am mai adaugat vreo 2 linguri in plus)
  • 2 lingurite de suc de lamaie sau lime (am folosit lime)

Mod de preparare

Casuta de turta dulce este un desert rozav pentru sarbatori. Pentru a pregati casuta de turta dulce trebuie sa pregatiti turta dulce prima data.
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele).
In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.
Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora.
Se scoate din frigider si se intinde o foaie,pe masa de lucru se presara niste faina mai intai.
Se taie dupa formele de casuta si se coc in cuptorul preincalzit 8-10 minute,depinde cat de groasa a fost foaia. Se lasa sa se raceasca.
Am avut de 6 bucati la casuta plus usa.

Glazura regala:
Este foarte important ca albusurile si sucul de lamaie sa fie la temperatura camerei si vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate,fara urma de ulei,altfel nu se va intari glazura.
Incepeti sa bateti albusurile si cand fac spuma adaugati putin cate putin zaharul pudra si continuati sa mixati la viteza mica. Cand ati obtinut consistenta dorita acoperiti vasul cu folie de plastic,altfel se va usca glazura. Nu bagati la frigider,se va inmuia.
Adaugati mai mult zahar daca doriti o glazura mai groasa.

Acum trecem la asamblat. O sa se mai darame peretii ,dar sa nu va dati batuti. Glazura se va intari,asta ca sa nu va faceti probleme - respectati pasii de la reteta,daca puneti straturi mai groase uscatul dureaza mai mult. Folositi pahare ca sa sprijiniti peretii pana se usuca.
La acoperis,folositi jumatati de cuburi de zahar si lipitile alternativ pentru o stabilitate mai mare.
Decorati acoperisul inainte de a-l adauga la casuta,va fi mult mai usor.
Lipiti intai peretii,dupa ce s-au intarit adaugati si acoperisul si apoi decorati cu bombonele, nuci, migdale, prajiturele sau cu orice doriti si aveti la dispozitie.
Glazura poate fi colorata,puneti cativa stropi de colorant alimentar in glazura si amestecati.Am folosit un posh pentru a aplica glazura.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Banana Bread la slow cooker Crock-Pot

Cel mai bun prieten al cafelei...de departe ! Iar daca n-aveti un slow cooker Crock-Pot, merge lejer si-ntr-un cuptor.

Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!