Preparate cu miere

Turta dulce pentru vin

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 25h:40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se fierbe apa cu zaharul, pina cind siropul se lipeste bine de degete, se toarna cald in miere si se adauga faina; se amesteca bine compozitia si se l

ingrediente

   50 gr. miere
   1 kg. faina
   400 gr. zahar tos
   2 oua
   3 linguri apa
   1 lingura mai mica (toate impreuna) de scortisoara
   anason
   cuisoare
   200 gr. nuci pisate
   100 gr. fructe glasate
   15 gr. bicarbonat de amoniu
   glazura

mod de preparare

Se fierbe apa cu zaharul, pina cind siropul se lipeste bine de degete, se toarna cald in miere si se adauga faina; se amesteca bine compozitia si se lasa sa stea 24 de ore. Dupa aceasta perioada, se adauga apoi ouale, nucile pisate, fructele glasate si bicarbonatul de amoniu. Pe o planseta presarata cu faina se framinta pina la densitatea aluatului de cozonac. Pe bucati, se intinde o foaie de 4 mm grosime, din care se taie diferite forme, care se coc pe o tava putin unsa, la foc iute, in cuptorul bine incins, pina ce capata culoarea galben-deschis. Dupa ce se racesc, se inmoaie in glazura pentru turta dulce si se usuca in cuptorul cald.
Se servesc impreuna cu vin
Incearca si Nuga cu miere si lamiie
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce pentru vin" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate cu miere

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite