Dulciuri

Reteta Profiterol

portii reteta 15 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 30m 
BakeUpArtist postat de
Postat pe: 24-11-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel"
 
Astăzi am adus din nou în casă gustul copilăriei, mult iubit de mine și de prieteni. Rețetă simplă, păcat să nu o facem mai des.

ingrediente

15 portii

Aluat choux:
   200 ml apa
   125 g faina
   120 ml ulei
   4 oua
   sare
Crema de vanilie:
   500 ml lapte
   100 g zahar
   3 oua
   50 g faina
   1 lingurita extract de vanilie
Glazura:
   100 g ciocolata amaruie
   2 linguri de ulei

mod de preparare

Aluat choux

 Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă, adăugați toată făină odată și amestecați energic cu telul.

 Lăsați pe foc amestecând până se formează o peliculă subțire pe vas, proces similar ca la prepararea mămăligii. Apoi lăsați compoziția să se răcească la temperatura camerei, după care începeți să incorporați ouăle pe rând, mixând după fiecare;

Folosind un posh de patiserie cu dui rotund, formați în tavă, pe hârtia de copt, bile cu diametrul de 4-5 cm, în funcție de cât de mari doriți să fie prăjiturile; atenție, în cuptor își vor dubla, chiar tripla mărimea!

Încingeți cuptorul bine, la 200 de grade și introduceți tava pe raftul de sus și coaceți aluatul pentru 10-15 minute, până se umflă. Apoi reduceți căldura la minim, porniți ventilația sau crăpați ușa cuptorului puțin, și mai coaceți încă 15-20 de minute, până se gătește aluatul la interior.

 Crema de vanilie

Într-o cratiță puneți laptele la fiert; după ce fierbe opriți focul.

Separat, mixați oule cu zahărul până obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați făină și mixați până devine omogen, fără cocoloașe. Adăugați 2/3 din laptele fierbinte, amestecând cu telul până la omogenizare; după ce ați încorporat, puteți adăuga și restul de lapte, apoi fierbeți crema la foc mic, amestecând continuu. Adăugați vanilia și fierbeți până se îngroașă crema.

 Lăsați la răcit; dacă s-au format cocoloașe, treceți crema prin sită.

 Când crema s-a răcit, puteți umple choux-urile.

Incearca si Tarta cu struguri
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.