Rulada de bezea cu capşuni

Rulada de bezea cu capşuni este un desert delicios, pentru care aveti nevoie doar de albus, capsuni, ciocolata alba, frisca lichida si zahar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulada de bezea cu capşuni

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 225 gr zahar tos
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • capsuni
  • 80 gr ciocolata alba

Mod de preparare

Rulada de bezea cu capşuni este un desert delicios, pentru care aveti nevoie doar de albus, capsuni, ciocolata alba, frisca lichida si zahar. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Apoi se incorporeaza zaharul, cate o lingura pe rand, si se mixeaza continuu pana ce spuma devine bezea capatand o consistenta vascoasa si lucioasa. Se incalzeste cuptorul la 220 grade sau treapta 7.

Intr-o tava de 24/35 cm tapetata cu hartie de copt se pune bezeaua si se niveleaza cu o spatula, intinzand un strat uniform. Se lasa la copt 10 minute la 7/220 grade si apoi se mai coace inca 10 minunte la treapta 3/170 grade.

Cand s-a intarit frumos, fara a se arde, se rastoarna din tava pe o alta bucata de hartie de copt. Se dezlipeste cu grija hartia cu care a fost la copt.

Frisca lichida se mixeaza cu 2 linguri de zahar pudra. Cand bezeaua s-a racit se pune frisca in strat uniform. Se aseaza capsunile taiate bucati. Se ruleaza apoi cu grija presand usor. Bezeaua se va sfarama in timp ce veti rula.

Separat se topeste ciocolata alba si se orneaza rulada de bezea cu capsuni in linii fine sau dupa cum aveti pricepere, indemanare sau imaginatie.

Cam asta e... sper sa va placa si voua.... incercati...

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Bastonase de pui crocante si aromate
Bucataras.RO

Bastonase de pui crocante si aromate

Ideea mi-a venit gandindu-ma la dleicioasele fasii de pui de la KFC. Au iesit dleicioase alaturi de un sos coctail.

Bastonase de pui crocante si aromate
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!