Se separa galbenusurile de albusuri. Se spala lamaile si se freaca zaharul cubic de coaja, pana se ajunge la partea alba, amara. Se piseaza foarte fi
Se separa galbenusurile de albusuri. Se spala lamaile si se freaca zaharul cubic de coaja, pana se ajunge la partea alba, amara. Se piseaza foarte fin zaharul cubic si se freaca cu galbenusurile pentru a obtine o crema spumoasa. Crema de galbenusuri se amesteca bine cu faina si zeama de la o lamaie. La sfarsit, se inglobeaza usor, in galbenusuri, albusurile batute spuma tare, amestecand cu lingura, de sus in jos. Se pune compozitia intr-o forma tapetata cu unt si faina si se baga in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Se scoate sufleul din cuptor si se serveste fierbinte.
Alte retete de dulciuri:
Papanasi fierti
Crema de iaurt
Placinta cu mere
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPentru 'Pachetelul vesel' Mi-a placut mult reteta Cameliei ( CameliaComan -...
HamburgerIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii