Sufleu de orez

Se pune intr-o oala cu apa fierbinte, orezul ales si spalat si se dau cateva clocote. Se strecoara orezul si se pune intr-o oala cu laptele clocotit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr orez
  • 400 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 3 oua
  • vanilie
  • 1 jumatate de lamaie
  • sare

Mod de preparare

Se pune intr-o oala cu apa fierbinte, orezul ales si spalat si se dau cateva clocote. Se strecoara orezul si se pune intr-o oala cu laptele clocotit. Se lasa sa fiarba si cand este aproape gata, se adauga zaharul, vanilia si sarea.

Cand orezul a absorbit tot laptele, se ia de pe foc, se amesteca cu untul, galbenusurile, puse pe rand si cu zeama de lamaie. Se amesteca energic dupa fiecare galbenus, ca sa nu se taie ouale. Se lasa orezul la racit.

Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in orez. Se amesteca de sus in jos cu lingura de lemn. Se tapeteaza o forma cu unt si cu pesmet, se baga forma in cuptorul cald si se coace sufleul, la foc mare, timp de 15 minute.

Cand sufleul a crescut si s-a copt, se scoate forma din cuptor si se serveste fierbinte.

Alte retete:

Chec pufos

Papanasi fierti

Galuste cu prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana
Bucataras.RO

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

Mi-am dorit sa fac niste rulouri cu carne si foietaj, mi-am dorit sa le combin cu un sos si a iesit ceva foarte bun. Am...

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!