Mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Azi pregatesc un desert foarte indragit de copii, cu fructe de sezon si o crema fina: mini tarte cu crema delicioasa cu mascarpone si ciocolata alba si decorate cu capsuni dulci si parfumate.

Portii
6
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 60 gr unt
  • 1 lingura cu varf zahar pudra
  • 125 gr faina
  • un ou
  • un praf de sare
  • Crema de ciocolata alba:
  • 80 gr ciocolata alba
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr zahar pudra
  • 50 gr unt
  • 50 ml smantana lichida
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • 300 gr capsuni pentru décor

Mod de preparare

Cel mai bine este sa prepari mai intai crema, pentru ca trebuie sa o lasi la frigider inainte sa umpli tartele. Pune intr-o craticioara smantana lichida si untul, iar cand ajunge la punctul de fierbere adauga ciocolata alba rupta bucati. Omogenizeaza bine pana se topeste ciocolata, apoi las-o la racit. Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra, adauga coaja de lamaie si vanilia, apoi ciocolata topita si racita. Pune crema la rece pana pregatesti blatul pentru mini tarte.



Fa o adancitura in castronul cu faina, adauga oul si untul la temperatura camerei. Vezi toti pasii de preparare aici https://youtu.be/9fy4SbTVGmY

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

De obicei prepar mâncarea de fasole boabe pe aragaz şi încep prin a căli legumele.  Pentru că mi-a...

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!