O retetă simpla, dar foarte gustoasa, zic eu. Delicate si cu parfum de toamna insorita si colorata. Vroiam sa pregatesc ceva dintr-un aluat fraged foarte sfărâmicios, dar care sa nu fie nici foarte dulce. Aşa că m-am gândit să pregătesc tartele folosind pentru copt tava de brioşe. Cum aluatul a fost mai mult, am mai pregatit separat încă trei tarte. Pentru umplutura am folosit cremă mascarpone (iniţial vroiam urdă), gem de gutui şi de vişine cu caise. Am mai pus şi pişcoturi sfărâmate.
Am pregatit aluatul pentru ca va trebui sa stea la frigider.
Am mixat untul cu zaharul pudra. Am adaugat ouale si galbenusul, mixând dupa fiecare.
Am pus apoi iaurtul, faina amestecata cu sarea si la final aromele.
Aluatul nu trebuie framântat prea mult, doar pâna se omogenizeaza totul.
Am acoperit cu o folie si l-am lasat la frigider pentru o ora.
Am mixat crema mascarpone cu zaharul pudra.
Am sfarâmat piscoturile pentru a obtine si o baza crocanta în interiorul tartei.
Am scos aluatul de la frigider si l-am împartit în trei. Am lucrat pe rând cu cele trei bucati. Doua dintre ele le-am pus iarasi la frigider.
Am întins o foaie cu grosime de aproximativ 5 mm. Am decupat 12 discuri, cu diametrul ceva mai mare decât diametrul pe care-l are forma de briose în partea de sus.
Am asezat apoi discurile astfel obtinute în forma de briose, presând astfel încât sa îmbrace peretii formei.
Am pus un strat de pesmet din piscoturi gem, crema mascarpone, iarasi gem.
Din aluatul ramas am taiat alte 12 discuri, data aceasta ele având diametrul formei, pentru ca le –am folosit pentru a acoperi tartele.
Am pus tava la cuptor, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.
Tartele nu se vor rumeni, doar se vor colora putin.
Fiind un aluat cu unt, ele se vor scoate foarte usor din forma.
Dupa ce s-au racit, le-am pudrat cu zahar.
S-aveţi poftă!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaNumai cand imi amintesc de tocanita taraneasca de cartofi, a mamei, preparata cu carne de porc de la oala cu untura, salivez....
Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumatIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii