Mini tarte cu gem de gutui si crema de branza

O retetă simpla, dar foarte gustoasa, zic eu. Delicate si cu parfum de toamna insorita si colorata. Vroiam sa pregatesc ceva dintr-un aluat fraged foarte sfărâmicios, dar care sa nu fie nici foarte dulce. Aşa că m-am gândit să pregătesc tartele folosind pentru copt tava de brioşe. Cum aluatul a fost mai mult, am mai pregatit separat încă trei tarte. Pentru umplutura am folosit cremă mascarpone (iniţial vroiam urdă), gem de gutui şi de vişine cu caise. Am mai pus şi pişcoturi sfărâmate.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Mini tarte cu gem de gutui si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru aluatul fraged:
  • 200 g unt 82% grasime
  • 570 g faina
  • 2 oua întregi + 1 galbenus
  • 2 linguri iaurt 10% grasime
  • 80 g zahar pudra
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Pentru umplutura:
  • 300 g mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra
  • 5 piscoturi
  • Gem de gutui
  • Gem de visine cu caise
  • Am mai avut nevoie de zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Am pregatit aluatul pentru ca va trebui sa stea la frigider.

Am mixat untul cu zaharul pudra. Am adaugat ouale si galbenusul, mixând dupa fiecare.

Am pus apoi iaurtul, faina amestecata cu sarea si la final aromele.

Aluatul nu trebuie framântat prea mult, doar pâna se omogenizeaza totul.

Am acoperit cu o folie si l-am lasat la frigider pentru o ora.

Am mixat crema mascarpone cu zaharul pudra.

Am sfarâmat piscoturile pentru a obtine si o baza crocanta în interiorul tartei.

Am scos aluatul de la frigider si l-am împartit în trei. Am lucrat pe rând cu cele trei bucati. Doua dintre ele le-am pus iarasi la frigider.

Am întins o foaie cu grosime de aproximativ 5 mm. Am decupat 12 discuri, cu diametrul ceva mai mare decât diametrul pe care-l are forma de briose în partea de sus.

Am asezat apoi discurile astfel obtinute în forma de briose, presând astfel încât sa îmbrace peretii formei.

Am pus un strat de pesmet din piscoturi gem, crema mascarpone, iarasi gem.

Din aluatul ramas am taiat alte 12 discuri, data aceasta ele având diametrul formei, pentru ca le –am folosit pentru a acoperi tartele.

Am pus tava la cuptor, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.

Tartele nu se vor rumeni, doar se vor colora putin.

Fiind un aluat cu unt, ele se vor scoate foarte usor din forma.

Dupa ce s-au racit, le-am pudrat cu zahar.

S-aveţi poftă!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa de rosii cu ardei copt si galuste
3
Supe de legume

Supa de rosii cu ardei copt si galuste

RETETE DIETETICE

Supa de rosii cu ardei copt si galuste
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
4
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
5
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

As manca oricand ardei umpluti,nu m-as satura si nu m-as plictisi de ei niciodata,cand am facut ultima oara nu am avut timp...

Ardei umpluti
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!