Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

O tarta ce pote fi preparata cu oricare fruct dorim, dupa preferinta, eu am ales nectarinele pentru ca de vara pana iarna tarziu, se gasesc pe toate rafturile pietelor si marketurilor!

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Ingrediente

  • (forma cu diametrul de 22 cm)
  • blat:
  • 250 g faina
  • 100 g amidon de porumb
  • 125 g margarina
  • 1 ou+2 galbenusuri
  • 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • umplutura:
  • 150 g smantana
  • 100 g branza dulce de vaci
  • 100 g merisoare hidratate in apa
  • 2 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • decor:
  • 5 nectarine potrivit de mari si nu foarte coapte
  • 5 linguri de zahar de palmier
  • cca 25 g unt sau ulei

Mod de preparare

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se baga aluatul in celofan si se da la rece cca. 30 minute (la frigider).

Se intinde foaia rotunda cu 2 cm mai mare in diametru decat forma de tarta (eu am intins blatul cand era moale, intre 2 bucati de celofan, apoi am bagat la rece), Se asaza aluatul in forma, se fixeaza uniform ca grosime,  apoi se inteapa pe alocuri cu o furculita.

Se taie nectarinele in jumatati, se indeparteaza samburii.

Intr-o tigaie caramelizam zaharul de palmier cu untul, apoi prajim un pic nectarinele, le scoatem in sita si le lasam sa se raceasca.

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se obtine o bezea consistenta in care adaugam smantana si branza de vaci. Turnam amestecul peste blatul de tarta, apoi presaram merisoarele hidratate si scurse bine si decoram cu jumatati de nectarine caramelizate. Presaram deasupra un praf de zahar de palmier si dam la cuptorul preincalzit, cca. 20 de minute, primele 5 minute la foc iute, apoi la foc mic, pana se rumeneste frumos tarta.

Se taie dupa ce s-a racit. Blatul acestei tarte este foarte fraged. Zaharul de palmier se poate inlocui cu zahar brun amestecat cu un praf de scortisoara.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Prajitura Shoko-Cioco
Bucataras.RO

Prajitura Shoko-Cioco

O prajitura (sau tortulet (cum vreti sa-i spuneti) cu ciocolata care se intrece pe ea... blat moale care nu necesita...

Prajitura Shoko-Cioco
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola