Tarta cu branza si piersici

Am pregatit o tarta simpla si va invit sa o incercati. Branza a fost facuta de catre bunica sotului meu din lapte prins.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu branza si piersici

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 50 g zahar
  • un plic de zahar vanilat (8 g)
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • Umplutura:
  • 420 g branza proaspata de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 1 lingura de gris
  • 1 ou
  • Diametru tava: 28 cm
  • 700 g piersici + o lingura de zahar

Mod de preparare

Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator.

Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura.

Intr-un castron, se pun branza proaspata de vaci, zaharul, zaharul vanilat, grisul si oul si se amesteca.

Piersicile se spala, se curata cu ajutorul unui cutit de piele si de samburi si se feliaza.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se scoate aluatul din congelator si se intinde putin cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru infainata. Se asaza apoi intr-o tava pentru tarte, unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga compozitia cu branza. Se asaza feliile de piersici circular, incepand dinspre exterior catre interior si se presara o lingura de zahar peste ele. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul tartei este copt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Tort cu fructe uscate si turron
Bucataras.RO

Tort cu fructe uscate si turron

Tort cu fructe uscate si turron
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!