Tarte

Reteta Tarta cu crema de vanilie, nectarine si afine

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 10m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere"
 
• adaugati oul si untul la temperatura camerei in malaxorul robotului multifunctional Ankarsrum – montati atasamentul pentru plamadit la cca

ingrediente

8 portii

Pentru aluat:
   faina de cozonac - 200 g
   unt la temperatura camerei - 100 g
   ou - 1 buc
   zahar - 2 linguri
   sare - 1 varf de cutit
Pentru crema de vanilie:
   galbenusuri de ou - 4 buc
   lapte - 300 ml
   amidon - 3 lingurite
   zahar - 160 g
   extract de vanilie / pastaie de vanilie (1 si ½ lingurita sau semintele de la ½ pastaie)
   unt la temperatura camerei - 25 g
Pentru compozitie:
   nectarine coapte - cca 1 kg (de preferabil curatate de coaja)
   Gellfix - 1 pliculet
   scortisoara - 2 batoane
   anason - 2 stelute
   afine - 120 g
   zahar gelifiant - 23 linguri
   vin alb / cidru / vin roze demidulce - 300 ml

mod de preparare

• adaugati oul si untul la temperatura camerei in malaxorul robotului multifunctional Ankarsrum – montati atasamentul pentru plamadit la cca 2-3 cm fata de margine si porniti aparatul pe viteza mica
• adaugati zaharul, sarea si treptat, faina
• cresteti viteza si lasati la framantat pana obtineti un aluat pufos, compact
• infasurati-l in folie de plastic si lasati-l la frigider cca o ora
• intindeti si modelati aluatul de tarta – tapetati o forma cu fund detasabil si adaugati-l in aceasta
• puneti o bucata de hartie de copt in tava de tarta (peste aluat) si peste aceasta puneti orez, linte sau fasole, pentru a-i preveni cresterea
• introduceti-o in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru cca 10 min, pana cand devine rumen aurie – scoateti hartia de copt cu mare grija si pastrati boabele de orez, linte sau fasole intr-un castron, pentru eventuale folosiri viitoare
• gauriti blatul cu o furculita din loc in loc si lasati-l inca 2 minute in cuptor
• scoateti-l la racit pe un gratar pentru prajituri sau pe un tocator de lemn
• bateti bine galbenusurile cu zaharul, esenta de vanilie si untul
• amestecati laptele cu amidonul (atentie sa nu faceti cocoloase) si incorporati aceasta compozitie peste cea din galbenusuri, zahar, unt si esenta de vanilie
• amestecati compozitia rezultata la foc mic, intr-o craticioara, folosind un tel
• cand compozitia s-a ingrosat turnati-o in aluatul de tarta si lasati-o la racit
• taiati nectarinele in 4
• adaugati vinul alb intr-o oala pe foc si lasati-l la redus (pana cand alcoolul se evapora si ramane doar aroma) – tot la inceput adaugati si stelutele de anason si batoanele de scortisoara
• adaugati nectarinele si zaharul gelifiant si micsorati focul 
• cand acestea au devenit moi, adaugati plicul de Gellfix si amestecati pana se dizolva
• n-o lasati sa se raceasca foarte mult pentru ca ea se va inchega - turnati-o apoi peste tarta si crema de vanilie
• adaugati afine deasupra, din loc in loc
• introduceti-o in frigider pentru cateva ore, inainte de a o servi.

Pofta buna!
Incearca si Tarta cu prune si crema de nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie, nectarine si afine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Tarte

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.