Tarte

Reteta Tarta cu dovleac

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 40m 
gicuta69 postat de
Postat pe: 09-02-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta cu Spanac si Urda (Reteta Video)"
 
O tarta delicioasa ce se poate face si cu alte tipuri de umpluturi.

ingrediente

8 portii

Aluat:
   350 g faina
   100 g unt moale
   un ou
   50 g zahar pudra
   6 linguri apa
   o lingurita praf de copt
   un praf de sare
Umplutura:
   500 g dovleac (calit si indulcit)

mod de preparare

Am cernut faina intr-un castron impreuna cu praful de copt. Am pus oul, zaharul si untul si am inceput sa framant adaugand apa treptat. In functie de faina, putem reduce sau mari cantitatea de apa.

Trebuie sa ne iasa un aluat potrivit de tare. Am invelit aluatul intr-o folie si l-am pus in frigider aproximativ o ora.

Dovleacul l-am avut la congelator ramas de la o placinta preparata anterior. Am luat 2/3 din aluat si l-am intins pe o folie de plasic, apoi l-am "rasturnat" in tava de tarta (diametrul 24 cm) unsa cu unt. Am presat usor aluatul si pe peretii tavii si am taiat surplusul. Am pus umplutura de dovleac si am netezit-o.

Am intins si restul de aluat tot pe o folie, apoi l-am taiat fasii cu o rola si am facut un grilaj deasupra dovleacului.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aproximativ 30-35 de minute. Cand s-a racit, am scos tarta usor din tava si am portionat-o. Pofta buna!

Incearca si Tarta cu fructe
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Tarte

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.