Tarte

Tarta cu fructe de toamna

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 1h 
andraconstantinescu postat de
Postat pe: 23-10-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta cu crema de lamaie (reteta video)"
 
Am avut cateva fructe care se stricau si era pacat sa le las sa se strice de tot sau sa le arunc, asa ca am facut o tarta delicioasa si aromata din ele.

ingrediente

8 portii

Aluat fraged:
   400 g faina
   100 g zahar
   un praf de sare
   doua oua
   200 g unt.
Umplutura:
   325 g gutui curatate de coaja si seminte
   265 g pere curatate de coaja si seminte
   170 g mere curatate de coaja si seminte
   250 g zahar (sau dupa gust)
   o lingurita de scortisoara.
Pentru decor:
   o lingura de zahar pudra.
   Este necesara o forma pentru tarte cu diametrul de 28 cm.

mod de preparare

Umplutura: Gutuile, perele si merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata zeama lasata, se adauga scortisoara, apoi se lasa sa se raceasca. Aluat fraged: Faina, zaharul, sarea si ouale se pun intr-un castron, iar untul se rade peste ele. Se amesteca si se incorporeaza toate ingredientele, formand o bila, care se introduce intr-o punga si se baga la frigider pentru circa 30 de minute. Asamblare: Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se unge cu ulei masa de lucru, bila de aluat se taie in doua, iar jumatate se intinde cu ajutorul unui sucitor uns cu ulei. Se decupeaza aluatul dupa forma de tarta. Se intinde restul de aluat si se aseaza in tava unsa cu unt, facand gaurele cu furculita din loc in loc. Se adauga umplutura si se ruleaza pe sucitor foaie decupata dupa forma, apoi se pune peste umplutura. Cu o forma pentru fursecuri se contureaza 5 fluturi. Cu ajutorul unui cutit cu lama foarte subtire se decupeaza fluturii si se scoate aluatul. Se corecteaza fluturii usor cu degetul, apoi se introduce forma de plastic si se misca in toate directiile (sus-jos, stanga-dreapta) pentru a uniformiza peretii formei de fluture. Aluatul ramas se intinde cu sucitorul pe masa de lucru unsa cu ulei si se decupeaza 4 fluturi, care se pun langa "gaurile" cu forma de fluture de pe tarta. Se introduce tava la cuptor pana cand tarta se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar si se poate servi.
Incearca si Prajitura la rece cu crema de mascarpone cu caise si afine
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe de toamna" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Tarte

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite