Tarte

Reteta Tarta cu mere si dovleac copt

portii reteta 16 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:10m 
gatire reteta 40m 
mirela0911 postat de
Postat pe: 31-10-2018
Adaugă în cartea de bucate
O tarta potrivita pentru vremea de afara si care te ademeneste cu mirosul de dovleac copt ....

ingrediente

16 portii

Pt. aluat:
   300 g faina
   1/2 lgt sare
   2 lg zahar
   150 unt rece
   1 ou
   2-3 lg lapte rece
   1/2 plic praf de copt
Pt. umplutura:
   1,5 kg mere
   4-5 lg zahar (sau dupa gust)
   200 g dovleac copt (miezul)
   1 lgt coaja rasa de lamaie/potocala
   1 lgt scortisoara
   1/2 lgt ghimbir pudra
   1 plic zahar vanilat
   1 lg gris
   1 ou mic pt uns

mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul. Untul se taie cubulete si cu ajutorul degetelor se framanta usor aluatul pana devine nisipos. Se adauga oul batut si se framanta aluatu,l iar daca este nevoie, se completeaza cu lapte rece pentru a obtine un aluat omogen. Se da la rece pentru o jumatate de ora.
Merele se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun la calit impreuna cu zaharul si se lasa sa se inmoaie putin. Se lasa la racit.
Se curata dovleacul copt inainte si se zdrobeste usor cu furculita.

Intr-un bol se pun merele scurse impreuna cu dovleacul. Se adauga zaharul vanilat, ghimbirul si scortisoara. Se omogenizeaza bine.
Se scoate aluatul de la rece. Se intinde in forma rotunda astfel incat sa se imbrace si peretii formei in care se va coace tarta. Se presara risul apoi se toarna umplutura. Se niveleaza. Din restul de aluat se decupeaza cerculete si se asaza deasupra tartei. Se unge aluatul u oul bine batut.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana devine aurie.
Se serveste rece. Pofta buna!

Incearca si Tarta cu mere si cortisoara
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si dovleac copt" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Tarte

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.