Tarta cu prune, mere si nuci

Este sezonul acestor fructe aromate si profitam de ele sub toate formele. In aceasta tarta s-au imbinat merele cu prune si nuci, dandu-i un gust aromat si racoritor, perfecta pentru o zi calduroasa de vara. "Deserturi racoritoare de vara"

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu prune, mere si nuci

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 300 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 100 g zahar
  • 200 g unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 ou
  • Pt. umplutura:
  • 200 g mere razalite si calite
  • 500 g prune
  • 4-5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lg scortisoara
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 2 lg faina
  • o mana de nuca
  • zahar pudra vanilat pt decorat

Mod de preparare

Blatul: Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, praful de copt, untul taiat si oul. Se amesteca cu ajutorul degetelor pana cand se amesteca ingredientele, apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta. Daca este necesar, se adauga 1-2 lg apa rece. Se da la rece pentru o ora.

Se imparte in doua. O parte se da din nou la rece, iar cealalta foaie se intinde in forma rotunda, dar cu diametrul mai mare decat tava in care se va coace tarta pentru a putea imbraca si peretii acesteia. Se da tava la rece pana se pregateste umplutura.

Umplutura: Eu am pus mere razalite la borcan si imi ramasese aceasta cantitate pe care am folosit-o la tarta. In caz contrar, se curata 3-4 mere, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit impreuna cu zaharul si se lasa pana scade siropul. Se adauga scortisoara dupa gust si se lasa la racit.

Prunele se spala si se rup in doua, scotand samburele. Se pun intr-un bol. Se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, scortisoara si faina. Se amesteca totul bine.

Se scoate tava de la rece. Se unge cu merele razalite, apoi se asaza prunele unele langa altele cu partea din interior in sus. Deasupra se pun din loc in loc nuci.

Cealalta bucata de aluat se intinde in forma rotunda. Se taie fasii si se asaza deasupra tartei in forma de grilaj.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si  linte
3
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Ostropel de porc la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot
Bucataras.RO

Ostropel de porc la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

Retete de suflet

Ostropel de porc la Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!